Entertainment

Kijkers La Casa de Papel seizoen 5 in shock door einde deel 1

08 september 2021 14:18
La Casa de Papel Beeld © Netflix

Veel Netflix-kijkers zijn sinds vorige week vrijdag in de ban van de populaire Spaanse hitserie 'La Casa de Papel'. Het eerste deel van het laatste, vijfde seizoen staat nu online, maar kijkers zijn in shock door een gebeurtenis in de laatste aflevering.

Pas op: dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van deel een van La Casa de Papel seizoen vijf.

"Heeft het wel zin om La Casa de Papel af te maken?"

Zo is in de laatste minuten te zien hoe de verteller van het verhaal, Tokio (Úrsula Corberó), wordt neergeschoten door een legioen aan scherpschutters en uiteindelijk niet meer kan vluchten. In het laatste shot blaast ze zichzelf dan ook op met een granaat, terwijl enkele soldaten, waaronder 'über-slechterik' Gandía, naast haar staan. 

Op Twitter wordt geschokt gereageerd op deze totaal onverwachte wending. Tokio vertelt immers al vanaf seizoen 1 het verhaal aan de kijkers. 'Heeft het wel zin om La Casa de Papel af te maken als Tokio er niet meer is?' en 'Kan er nog steeds niet overheen komen dat La Casa de Papel ons slechts vijf afleveringen gaf om vervolgens te zien hoe Tokio doodgaat', wordt er zoal getwitterd. Hieronder nog meer reacties. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

La Casa de Papel-cast vertelt over het nieuwe seizoen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bloedstollend: de eerste 15 minuten van La Casa de Papel seizoen 5

In het vijfde seizoen van de hitserie is overigens ook een Nederlandse acteur te zien. Maarten Dannenberg (37) is in een van de afleveringen die vorig weekend werden gelanceerd te zien als beveiliger Hans.

Maarten studeerde international business in Frankrijk en politieke wetenschappen in Madrid. Daar volgde hij ook een toneelopleiding, wat hem een rol in de Spaanse primetime-serie La Isla de los Nominados opleverde. Hij was de afgelopen jaren te zien in een flink aantal internationale producties.

Onlangs sprak RTL Boulevard nog met de cast over het nieuwe seizoen. Wat ze precies erover te vertellen hadden, zie je in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze opvallende personages verschijnen in La Casa de Papel 5

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore