Entertainment

Nederlandse serie Vampieren in de nacht maakt kans op Emmy

08 september 2021 12:40 Aangepast: 08 september 2021 13:23
Diederik van Rooijen Beeld © ANP

De Nederlandse serie 'Vampieren in de nacht' van AVROTROS en producent Lemming Film is genomineerd voor een International Emmy Kids Award. De reeks met acteurs Monic Hendrickx (54), Anna Drijver (37) en Sallie Harmsen (32) is een van de vier kanshebbers voor de prijs voor beste live-action serie. Dat heeft de organisatie op haar website bekendgemaakt.

Vampieren in de nacht speelt zich af in 1889 en vertelt het verhaal van de vijf overgebleven vampierenclans in Europa, die trainen om te overleven. In hun midden is de 14-jarige Alisa, die de macht heeft om te kiezen tussen het eeuwige leven als een vampier of alle vampiers te laten leven als mensen. De internationale tv-serie is gebaseerd op de Duitse boekenreeks Die Erben der Nacht en geregisseerd door Diederik van Rooijen (Penoza).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Organisatie Emmy Awards wil Harry en Meghan bij uitreiking'

Het is dit jaar de enige Nederlandse genomineerde. De uitreiking van de prijzen is op 12 oktober. Nederland doet het dikwijls goed bij de prijzen. Twee jaar terug won De regels van Floor de prijs voor beste serie en het jaar ervoor ging het beeldje voor beste animatie naar de korte film Kop op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Courteney Cox is de enige van Friends zonder Emmynominatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore