Entertainment

Jan Dulles na verlies dochter: 'Trauma dat altijd bij je blijft'

07 september 2021 21:14 Aangepast: 07 september 2021 23:30
Jan Dulles Beeld © ANP

Vanavond stond het nieuwe programma ‘Tour de Frans' in het teken van de Volendamse zanger Jan Dulles (46). Het was een indrukwekkende aflevering: Frans Bauer (47) en Jan gingen samen naar de rustplaats van zijn overleden dochtertje Donna, waar de twee een zwaar gesprek hadden.

‘’Het is een soort trauma dat altijd bij ons blijft’’

Het is een pittige tijd geweest voor Jan. Zijn drie maanden oude dochtertje overleed vorig jaar aan complicaties die voortkwamen uit een scheurtje in haar middenrif. "Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen", zegt Frans wanneer de twee aankomen bij het graf van Donna. ''Nee, maar ik ook niet hoor. Het blijft moeilijk’’, reageert Jan geëmotioneerd.

 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jan Dulles ontroert met favoriete nummer Peter R. de Vries

''Kun je ooit zoiets verwerken?'' vraagt Frans aan Jan. ''Ja, dat denk ik wel. Alleen het is een soort trauma dat altijd bij ons blijft'', aldus Jan. Hij vervolgt: ''De dood van een kind… het krijgt wel een plekje, maar het is gewoon iets onbegrijpelijks''  

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jan Dulles over 'dubbel gevoel' nu vriendin weer zwanger is

Nog geen twee maanden na het overlijden van zijn dochtertje, verloor Jan ook zijn vader aan de gevolgen van Alzheimer. ''Het gebeurde op een moment dat we dachten: dit kunnen we er nu niet bij hebben. Maar uiteindelijk kun je dat toch allemaal aan'', vertelt Jan met een diepe zucht.  

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jaap Kwakman onder de indruk van reacties nummer dochtertje Jan Dulles

De Volendamse zanger schreef een emotioneel nummer voor zijn overleden dochtertje. Ook 3JS-collega Jaap Kwakman was onder de indruk, zo vertelt hij in de onderstaande video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore