Ga naar de inhoud
Entertainment

Dierenverzorger Netflix-hit Tiger King dood gevonden

Erik Cowie Tiger King Beeld © Tiger King/Netflix

Erik Cowie, een van de dierenverzorgers uit de Netflix-hit 'Tiger King', is overleden. De 53-jarige is dinsdag dood aangetroffen in een appartement in New York. Dat meldt entertainmentwebsite 'TMZ' op basis van bronnen bij de politie.

Erik Cowie zou zijn aangetroffen in de slaapkamer van een woning. Onduidelijk is of deze woning van hem was of van iemand anders. Vooralsnog zou niets wijzen op een misdrijf; bij het lichaam zijn geen verdachte zaken aangetroffen. Of er drugs in het spel zijn geweest, is nog niet bekend. De resultaten van een toxicologisch onderzoek moeten nog verschijnen. Er zouden in ieder geval geen drugs bij het lichaam van de Tiger King-ster zijn aangetroffen.

Tiger King-Joe Exotic wordt beschuldigd van de wildste verhalen

02:01
'Tweede
Lees ook:
'Tweede seizoen van Tiger King verschijnt binnenkort op Netflix'

Kijkers van Netflix-hit kennen Erik als een van de dierenverzorgers van G.W. Zoo, de inmiddels wereldberoemde Amerikaanse dierentuin van de excentrieke Joe Exotic. Als hoofdbewaker van de grote katachtigen dook hij geregeld op in de documentairereeks. Later was hij ook een van de mensen die in de rechtbank een getuigenis over dierenmishandeling aflegde tegen Exotic. Laatstgenoemde zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit, onder meer voor dierenmishandeling en huurmoord.

Tiger
Lees ook:
Tiger King-ster Jeff Lowe krijgt arrestatiebevel na afwezigheid in rechtbank