Entertainment

Prins Bernhard steekt handen uit de mouwen en prikt afval na Grand Prix

07 september 2021 09:26 Aangepast: 07 september 2021 09:29
Prins Bernhard van Oranje vorige week tijdens de presentatie van de haalbaarheidsstudie Formule 1 op Circuit Zandvoort. Beeld © ANP

Prins Bernhard jr. (51) heeft de afgelopen weken op veel kritiek kunnen rekenen rondom de Grand Prix in Zandvoort. De mede-eigenaar van het circuit vroeg bijvoorbeeld Chef'Special om gratis op te treden tussen het voorbijsnellen van de coureurs door. Dat viel niet in goede aarde. Ook schudde hij de hand van F1-coureur Lewis Hamilton (36). Nu laat Bernhard zich van zijn beste kant zien.

"Wat een schijnvertoning"

IJmuider Courant deelt namelijk een foto van één van hun lezers, waarop te zien is dat prins Bernhard jr. zijn handjes uit de mouwen heeft gestoken nadat de Grand Prix in de Nederlandse badplaats voorbij was. 'Ik liep toevallig langs. Ik zag veel Grand Prix-medewerkers helpen met opruimen en complimenteerde een ervan, die mij attendeerde op de prins die ik net voorbij gelopen was', aldus de lezer.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Prins Bernhard wéér onder vuur na schudden hand Lewis Hamilton

Op social media zijn veel mensen alsnog kritisch op de prins. Zij hebben hun twijfels bij de intenties van Bernhard. Zo schrijft iemand: 'Dat was een ideetje van de pr-afdeling.' Een ander: 'En zo te zien was de gemeentereiniging ze al voor. Wat een schijnvertoning.'

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Prins Bernhard heeft spijt van brief aan Chef'Special

Naast alle kritiek op de Grand Prix in Zandvoort was er ook een magisch moment toen Max Verstappen als eerste over de finish reed. De winst van Nederlands beste coureur ooit zorgde dan ook voor een uitzinnige sfeer. Meer daarover zie je in onderstaande video.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore