Ga naar de inhoud
Entertainment

Ho, ho, ho! Deze kerstfilms en -series verschijnen binnenkort op Netflix

Beeld © Mark Mainz/NETFLIX © 2020

Is december je favoriete maand van het jaar en tel je al tijden af naar de feestdagen? Dan kan de voorpret nu officieel beginnen, want de kerstprogrammering van Netflix is bekend. Deze titels kun je de komende maanden op de streamingdienst kijken, melden Netflix-watchers 'Netflix-Nederland'.

Van foute kerstfilms tot echte klassiekers, het belooft in alle opzichten weer een magische periode te worden voor fans van het genre. Hoewel het optuigen van de kerstboom op het moment van schrijven nog not done is, kun je wel vast in de stemming komen met de films die op het programma staan. In een daarvan zou Lindsay Lohan naar verluidt haar comeback maken, maar Netflix houdt de lippen nog stijf op elkaar en wil de titel van de film niet bekendmaken. Van de volgende titels weten we wél al meer:

The Princess Switch 3 (november)

Vanessa Hudgens mag zich straks met recht de koningin van de kerstfilms noemen. Er komt namelijk een derde film van The Princess Switch aan. In de eerste twee delen speelt Vanessa de rol van de hertogin van Montenaro, banketbakker Stacy de Novo en Lady Fiona. De dubbelgangers smeden een plan om tijdens de feestdagen met elkaar te ruilen, maar dat brengt hen - verrassing! - in een benarde situatie.

'Tweede
Lees ook:
'Tweede seizoen van Tiger King verschijnt binnenkort op Netflix'

A Boy Called Christmas (november)

Dé kerstfilm waar je voor wil thuisblijven dit jaar heet A Boy Called Christmas, met daarin waanzinnige acteurs als Kristen Wiig, Maggie Smith én Michiel Huisman. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het is het verhaal van de kerstman: een jonge Nikolas die op avontuur gaat.

1000 Miles from Christmas (december)

Naast de vele Amerikaanse kerstfilms wordt er ook een Spaanstalige romantische film aan het aanbod toegevoegd. In 1000 Miles from Christmas krijgt een dertigjarige man ineens het kerstgevoel te pakken, nadat hij jarenlang niets van de feestdagen wil weten. Voor wie zich daar niet veel bij kan voorstellen: bekijk de film om erachter te komen waar die afkeer vandaan komt. 

Ashton
Lees ook:
Ashton Kutcher en Reese Witherspoon in nieuwe Netflix-romcom

Single All the Way (december)

De eeuwige vrijgezel zijn tijdens de feestdagen: Peter is er klaar mee. Als hij zijn vriend Nick inschakelt om te fungeren als vriendje tijdens kerst, valt het plan compleet in het water als zijn moeder zich ermee bemoeit. Zij wil haar zoon namelijk koppelen aan een knappe fitnesstrainer, James. 

A Castle for Christmas (datum onbekend)

Als de Amerikaanse auteur Sophie tijdens de feestperiode naar Schotland vliegt, wordt ze verliefd op een kasteel. Ze wil niets liever dan het optrekje kopen, maar waar ze nog geen rekening mee heeft gehouden, is dat het kasteel een bijzonder eigenaardige eigenaar heeft.

Sex/Life-ster
Lees ook:
Sex/Life-ster Adam Demos binnenkort in nóg een Netflix-productie te zien

De Familie Claus 2 (datum onbekend)

Er komt een vervolg van de Nederlands-Vlaamse kerstfilm De Familie Claus. In het eerste deel van de film houdt de jonge Jules helemaal niet van kerst, totdat hij in de voetsporen van zijn overgrootvader Noël treedt. Jules wordt de toekomstige kerstman en het duurt niet lang voordat hij een brief in handen krijgt met een wel heel speciale vraag...

Formule
Lees ook:
Formule 1-docu Drive to Survive van Netflix krijgt vierde seizoen

Christmas Flow (17 november)

Fans van Franse series kunnen hun hart ophalen, want er komt binnenkort een heuse Franse kerstserie op Netflix. Christmas Flow draait om een rapper en een journalist die werkelijk niks met elkaar gemeen hebben. Wanneer ze elkaar ontmoeten, doet de magie van kerst zijn werk - en dat kan zomaar voor mooie dingen zorgen.

Love Hard (5 november)

De film Love Hard gaat over een catfish tijdens kerst. Een journaliste (gespeeld door Nina Dobrev) die tot nu toe weinig geluk heeft in de liefde, hoopt een man te verrassen die ze op een dating-app heeft ontmoet maar ontdekt dan dat ze flink is beetgenomen.

Robin Robin (24 november)

Robin Robin (in het Nederlands Robin de Roodborst) is een korte stop-motionfilm die gaat over het vogeltje Robin. Wanneer haar ei toevallig op een vuilnisbelt rolt, wordt ze grootgebracht door een liefhebbende muizenfamilie. Naarmate ze opgroeit, worden de verschillen tussen haar en haar pleeggezin steeds duidelijker. In een poging te bewijzen dat ze een goede muis kan zijn, ontdekt ze uiteindelijk wie ze werkelijk is. 

Hoewel het nog eventjes duurt voordat je deze gezellige kersttitels kunt bekijken, zijn er gelukkig een hoop andere films die momenteel in de bioscoop draaien en minstens net zo leuk zijn. Bijvoorbeeld de nieuwe romcom Liefde zonder Grenzen

Dit is de trailer van de nieuwe romcom Liefde Zonder Grenzen

02:06