Ga naar de inhoud
Entertainment

Eerste kandidaat geeft op na één dag Expeditie Robinson

Met zoveel plottwist in het gloednieuwe seizoen van 'Expeditie Robinson' worden kijkers op het puntje van hun stoel gehouden. Nog vóór de eerste proef in teamverband heeft één kandidaat het programma al voortijdig verlaten.

Dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson.

"In tranen heb ik afscheid genomen van de groep"

Het is de vraag of (en zo ja, hoeveel) kandidaten al zo vroeg in het spel de handdoek in de ring hebben gegooid, maar anders is Dennis Schouten de absolute recordhouder. Na één dag en één nacht vertelt hij zijn kampgenoten dat hij vanwege gezondheidsredenen afzwaait. Dat betekent dat hij nog niet eens de kans heeft gehad om zelf vuur te maken of de gevreesde evenwichtsbalk van dichtbij te zien. 

Het is niet de kou, de groep nieuwe mensen waarin hij zich onwennig opstelt of andere barre omstandigheden waardoor Dennis het eerste vliegtuig terug naar Nederland wil pakken. Nee, de verslaggever herkent de symptomen die hij had voordat hij zijn eerste TIA kreeg en besluit daarom om voor zichzelf te kiezen.

Op Instagram geeft hij meer tekst en uitleg. Zo heeft hij gevraagd om een dokter. 'Mijn reflexen aan de linkerkant deden het niet meer, mijn bloeddruk was te hoog en ik kon mijn handen niet meer naast elkaar houden. Ik moest naar het ziekenhuis op het vasteland en toen is besloten dat ik niet meer verder zou gaan. In tranen heb ik afscheid genomen van de groep.'

Rob
Zie ook:
Rob Goossens geniet van barre omstandigheden in Expeditie Robinson

"Ik voelde me zo k*t", vertelt Dennis. "Dat treurige gevoel op het keiharde strand. Dat maakt mij heel verdrietig omdat ik er gewoon niks aan kan doen. (...) Dan voel je je zo'n treurig, zielig hoopje mens." Hoewel Dennis naar eigen zeggen geen pijn heeft, is hij bang dat 'het' weer gebeurt. 

De broodjes van tv-kok Sandra liggen nog maar net in de pan als Dennis het nieuws met zijn team meedeelt. "Zoals sommigen van jullie wel weten heb ik twee jaar geleden een TIA gehad. Nu wilde ik jullie daar vannacht niet mee lastigvallen, maar ik had diezelfde dingen. Ik ben er kapot van dat ik niet van mezelf op aan kan. Conclusie is dat ik naar huis ga." Annemiek baalt enorm dat Dennis vertrekt. Er wordt zelfs een traantje weggepinkt. "Je maakt waardeloze tv, maar je bent best een topgozer."

Aan tafel bij Humberto Tan vertelt Dennis dat hij op advies van de dokter is gestopt met het programma. "Daarna moest ik zelf enorm janken. Die eerste keer [TIA] was echt een drama. Dat vergeet je nooit meer."

Dennis Schouten over exit Expeditie Robinson: 'Niet meer zoiets doen'

04:50
Spannend:
Lees ook:
Spannend: enorme twist op komst in Expeditie Robinson

Ondanks dat Kamp Noord met een man minder is als die eerste proef eindelijk gespeeld wordt, laten ze zien dat ze ook zonder Dennis nog genoeg mankracht hebben om Kamp Zuid te verslaan. Kamp Zuid weet hun royale voorsprong niet te behouden tijdens de eerste immuniteitsproef, waardoor ze diezelfde avond nog bij de eilandraad zitten.

Sieneke zit met samengeknepen billen zich te warmen aan het kampvuur bij de eilandraad, want ze voelt de bui al hangen: ze moet naar huis. En ja hoor, Kamp Zuid is het unaniem eens dat de zangeres het veld moet ruimen. Ze hebben allemaal hun stem op haar uitgebracht, waardoor zij de eerste persoon is die Kamp Zuid verlaat.

Twitter
Lees ook:
Twitter giert om dove John de Bever in Expeditie Robinson

Maar Nicolette heeft goed nieuws. Ze vertelt dat in het diepste geheim acht andere deelnemers aan hun eigen expeditie werken. Sieneke mag zich bij hen voegen, net als John de Bever die op afvallerseiland de eerste proef van Eva van de Wijdeven heeft gewonnen. 

Eva en John zitten er even doorheen in Expeditie Robinson

01:03

Expeditie Robinson wordt iedere maandag en donderdag om 20.30 uur uitgezonden op RTL4.