Entertainment

Thierry Baudet maakt journalist na niet geven hand uit voor homo

05 september 2021 17:01 Aangepast: 05 september 2021 17:28
Thierry Baudet Beeld © ANP

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (38) heeft NPO-journalist Joost Vulling afgelopen week uitgescholden voor 'homo'. De parlementariër deed dit nadat de journalist weigerde hem de hand te schudden omdat dat volgens de coronaregels niet mag.

"Het is wel heel obstinaat om gelijk maar 'homo' te roepen"

Dat vertelt Joost in de podcast De Stemming. Hij maakte afgelopen week een rondje door het complex waar de Tweede Kamer nu huist vanwege een grote verbouwing. "Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt", vertelt de journalist van EenVandaag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thierry Baudet negeert Mark Rutte en bezoekt illegaal sportschool

Ook Thierry Baudet kwam zijn kamer uit. "Ik wilde zijn hand beantwoorden met een boks, maar dat wilde hij niet. 'Homo', zei hij meteen tegen me." Joost vond dit een rare reactie, voegt hij daar aan toe. "Het is wel heel obstinaat om gelijk maar 'homo' te roepen als iemand geen hand wil geven."

De partijleider van Forum voor Democratie kwam eerder dit jaar ook onder vuur te liggen omdat hij zich in app-gesprekken met partijgenoten homofoob zou hebben uitgelaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thierry Baudet betaalt coronaboete Urk met plezier: '100% waard'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore