Ga naar de inhoud
Entertainment

Burgemeester Zandvoort: 'Kritiek op drukte is zeer begrijpelijk'

Formule 1 in Zandvoort Beeld © ANP

Burgemeester David Moolenburgh (53) van Zandvoort noemt de kritiek op de grote aantallen racefans die vrijdag massaal door het dorp liepen zonder voldoende afstand te houden zeer begrijpelijk. "Zeker vanuit de evenementenbranche. Maar alles verloopt binnen de voorwaarden die vanuit Den Haag gesteld zijn", zegt hij over de drukte rond de Formule 1 Grand Prix.

"Ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is"

De horeca en de entertainmentsector reageerden vrijdag boos op de beelden van de mensenmassa in Zandvoort, die gedeeld werden via sociale media. Ook demissionair coronaminister Hugo de Jonge liet zich erover uit. "Ik zie dat de praktijk schuurt met wat de regel is", zei hij over de beelden, waarop te zien was dat vele duizenden mensen door elkaar liepen op het evenement.

Boze
Lees ook:
Boze reacties op enorme drukte rond circuit Zandvoort

Nadat het vrijdagochtend tijdens piekmomenten te druk bleek te zijn, werd de looproute voor de uitstroom van het evenement in de middag al aangepast. Dit gaat zaterdag ook gebeuren, mocht het te druk zijn. De burgemeester gaat ervan uit dat de toe- en uitstroom van mensen beheersbaar gaat zijn, "maar wel druk". Spannend vindt David de tweede dag van het massa-evenement niet. "In Zandvoort zijn we gewend dat er veel mensen tegelijk zijn."

'Muziekwereld
Lees ook:
'Muziekwereld misbruikt prins Bernhard om punt te maken'