Entertainment

Jim Bakkum wil niemand zwart maken in zijn biografie

02 september 2021 19:42
Jim Bakkum Beeld © ANP

Geen onthullende biografie à la Gordon (53) of Patty Brard (66) voor de zanger. Nee, Jim Bakkum (34) houdt het in zijn boek 'gewoon' netjes en blijft collegiaal, maar wel met een knipoog.

"Ik heb het niet alleen over de mooie dingen"

Hoewel Jim in eerste niet meteen enthousiast is om op zijn leeftijd al een biografie uit te brengen, is hij inmiddels tot de conclusie gekomen dat het juist dé uitgelezen kans is om het een en ander over zijn tijd bij Idols uit de doeken te doen. "Hoe ouder je wordt, hoe meer je je realiseert wat je hebt meegemaakt op 15-jarige leeftijd. Je moet echt sterk in je schoenen staan en de goede mensen om je heen hebben, wil je daar ongeschonden uitkomen", vertelt hij in 100% NL Magazine.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sentimentele Jim Bakkum trots op dochter Posy: 'Tijd gaat zo snel'

In zijn biografie omschrijft Jim 'de gekte die heel erg in contrast stond met zijn nuchtere aard'. Hij vertelt: "Het valt mij op hoeveel ik nog weet, vooral van die stomme details. Hoe ik in het begin het podium afliep na de soundcheck van de single die ik toegewezen had gekregen en die ik echt verschrikkelijk vond. Ik heb het niet alleen over de mooie dingen. Ik heb een manager gehad met wie ik gebrouilleerd ben. Ik heb veel gezeur gehad met mijn accountant, waardoor ik een financiële strop ervaarde."

Zijn intentie is echter niet om schandalen te creëren, al onthult Jim dat ze dat toen wel bij hem hebben gedaan. "Ik wil het wel omschrijven, omdat het bij mijn leven hoort. Het hoeft niet allemaal rozengeur en maneschijn te zijn", aldus de zanger.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jarige Jim Bakkum deelt hilarische foto van vroeger

Als 15 en 16-jarige jochies kunnen Jim en Jamai door de historische Idols-finale 18 jaar geleden niet meer normaal over straat. En sinds die tijd blijft RTL Boulevard ze volgen, en ook entertainment- en musicalgoeroe Albert Verlinde sluit ze, op den duur, in zijn armen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore