Ga naar de inhoud
Entertainment

Yolanthe over beëindigen relatie Wesley: 'Dacht dat ik niet zou durven'

Wesley en Yolanthe Beeld © ANP

Het is 5 maart 2019 als bekend wordt dat de liefde over is tussen Yolanthe Cabau (36) en Wesley Sneijder (37). "Na mijn relatiebreuk heb ik best wel even in een diep dal gezeten. Werk ging door, alles ging door, maar mijn gevoel van binnen - mijn ziel - was gebroken", blikt Yolanthe in '100%NL Magazine' terug op de periode die volgde.

"Ik ben er ook lang erg verdrietig door geweest"

De actrice vertelt in het blad dat de relatie beëindigen 'een van de moeilijkste beslissingen' uit haar leven was. "Ik heb als kind dingen meegemaakt met het gezin, maar dan waren er ouders die een keuze maakten. En nu moest ik die keuze maken", legt ze uit. "Dat vond ik dapper van mijzelf. Ik had nooit gedacht dat ik dat zou durven en kunnen."

Volgens Yolanthe was het echter geen eenvoudige keuze, en heeft het heel wat tijd gekost om te helen. "Ik ben niet overgestapt naar de volgende, lang leve de lol. Daar haal ik mijn plezier niet uit", vertelt ze. Inmiddels is ze daar wel aan toe: "Ik ben er nog niet, ik moet nog aan honderdduizend dingen werken en gelukkig maar. Maar ik merk nu aan mijzelf dat ik wel weer toe ben aan die intimiteit van liefde. Een arm om je heen, samen een film kijken. Dat heb ik heel lang niet gehad.”

Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe Cabau droomt ervan moeder te worden van een dochter

Dat, mocht ze in de toekomst weer gaan daten, haar liefdesleven onder een vergrootglas ligt, is iets dat ze inmiddels heeft geaccepteerd. "Nu ben ik zover dat ik denk: morgen is iedereen dit artikel vergeten. Dat weet ik nu. Maar niet heel lang geleden kreeg ik buikpijn als ik iets las en het klopte niet", stelt ze zich kwetsbaar op tijdens het interview. "Ik heb er een dikkere huid door gekregen, maar ik ben er ook lang erg verdrietig door geweest. Dat misselijke gevoel van onrecht."

Nu ze in Los Angeles woont heeft ze daar minder last van. Dat is dan ook één van de redenen dan ze in eerste instantie is vertrokken: "Het was te veel en ik had het gevoel: ik moet hier weg, om rust te vinden voor hem en mij. Daar hebben de media invloed op gehad. En ik denk eigenlijk op mijn hele carrière."

Zó ziet het leven van Yolanthe eruit in Los Angeles

05:39
Yolanthe
Lees ook:
Yolanthe Cabau: 'Het ergste vond ik om Xess zo beroerd te zien'

Het hele interview lees je nu in 100%NL Magazine.