Entertainment

Rob gaat wéér de mist in tijdens het koken in Expeditie Robinson

02 september 2021 21:29 Aangepast: 07 september 2021 17:06
Rob Geus in Expeditie Robinson Beeld © Expeditie Robinson

Terwijl achttien nieuwe kandidaten begonnen aan 'Expeditie Robinson', begonnen in het diepste geheim acht voormalig deelnemers aan hun eigen expeditie. Ze hebben de afgelopen jaren allemaal één doel voor ogen gehad: een plek in de finale. Dat is niemand van hen gelukt, al waren sommigen zó dichtbij. Ze droomden van een tweede kans en die krijgen ze nu. Nog één keer kunnen ze bewijzen dat ze Robinson-waardig zijn.

"Ik vind het heel zielig voor Rob dat het weer gebeurt"

Achttien kersverse expeditieleden zijn begonnen aan het avontuur van hun leven. In de zenuwslopende eerste proef streden de BN'ers in negen duo’s voor een plek in Kamp Noord, of Kamp Zuid. Voor Eva van de Wijdeven en John de Bever geen van beide, zij vertrokken naar Afvallerseiland.

De overige deelnemers zijn de koning te rijk op hun nieuwe eilanden, onwetend dat er niet zo ver van hen in het diepste geheim een tweede expeditie is gestart met acht voormalig deelnemers. Zij strijden niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de andere deelnemers op de twee eilanden. Hoewel de veteranen weten dat ze niet alleen zijn, hebben ze geen idee wie hun concurrenten zijn, wanneer ze hen tegenkomen en met hoeveel ze zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter giert om dove John de Bever in Expeditie Robinson

Een flinke plottwist, en die wendingen blijven maar komen. Het eiland waar de expeditieleden naartoe zijn gebracht, is namelijk niet hun echte eiland. Dat moeten ze eerst nog vinden. Binnen vijf kwartier. Als dat niet lukt, moet één van hen per direct het programma verlaten.

Dat laat Rob Geus niet gebeuren. Hij wil namelijk koste wat het kost deze keer langer dan acht dagen het spel spelen, nadat hij vorige keer afviel na een balansproef op de balk. "Als je dan een tweede kans krijgt, dan maak je snel je agenda vrij", vertelt hij.

Uiteindelijk weet de groep op tijd het eindpunt te bereiken, maar Rob krijgt het meteen al Spaans benauwd als hij vanuit zijn ooghoek die verrekte balk weer ziet. In tegenstelling tot de andere twee kampen, die als team samenwerken, gaan de BN'ers namelijk individueel de strijd tegen elkaar aan. Omdat Rob - ondanks zijn goede hoop - als eerste van de balk valt, krijgt hij een zwarte stem. Dat betekent dat hij meteen al één stem tegen zich heeft op de eerste eilandraad. Do weet het langst te blijven staan, maar liefst 30 minuten, en wint daarmee immuniteit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Acht voormalig deelnemers krijgen tweede kans in Expeditie Robinson

De balk mag het dan helaas wéér van hem hebben gewonnen, als Rob iets geleerd heeft van zijn vorige expeditie is het wel te overleggen voordat hij zomaar eten weggooit. "Die vier gram meel die ik zijn uiteindelijke rustplaats heb gegeven twee jaar geleden, die is natuurlijk wel blijven hangen", blikt hij terug. "Je bent je er wel van bewust dat je dat geen tweede keer gaat doen."

Toch lijkt het weer mis te gaan, maar Loiza weet net op tijd in te grijpen als hij met de rijst bezig is. "Ik kreeg heel erg paniek, want Rob pakte echt handen eruit en we hadden kleine handjes afgesproken", vertelt ze voor de camera. "Ik dacht bij mezelf: je gaat niet mijn duurzame rijst vergallen. (...) Ik vind het heel zielig voor Rob dat het weer gebeurt en hij had al niet zijn dag met de proef. Maar het is wel onze rijst en het is echt shit als dat eraan gaat." Om het nóg erger te maken heeft de arme Rob ook nog eens veel te veel (zee)water toegevoegd, waardoor de rijst niet te eten is.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Boerin Annemiek kon deelname Expeditie Robinson niet geheimhouden

Elke donderdag om 20.30 uur is de strijd van deze oud expeditieleden te zien bij RTL 4, terwijl de afleveringen elke zondag om 20.00 uur in het teken blijven staan van de andere expeditie met achttien deelnemers. Hoe en wanneer deze twee expedities samenkomen, wordt vanzelf duidelijk. 

Presentatrice Nicolette Kluijver hintte eerder al in RTL Boulevard dat het een 'totaal andere Expeditie' is geworden dan voorgaande jaren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore