Ga naar de inhoud
Entertainment

Priscilla Presley was 14 toen zij iets met Elvis kreeg

Elvis en Priscilla Presley Beeld © Getty Images

Priscilla Presley (76) heeft in een interview met 'People' een boekje open gedaan over haar relatie met Elvis, oftewel The King of Rock 'n Roll, met wie ze in 1967 trouwde. De nu 76-jarige Presley zei als 14-jarige stapelverliefd te zijn geworden op de populaire zanger, die toen al ruim in de 20 was, en dus meerderjarig.

"Maar thuis hadden we ons eigen wereldje gecreëerd, waar niemand ons kon storen"

De in New York geboren Priscilla woonde met haar ouders in Duitsland, vanwege haar vaders werk als luchtmachtpiloot. "Toen Elvis in Duitsland gestationeerd was tijdens zijn periode in het leger werd ik uitgenodigd voor een feestje waar hij ook was. Ik wist meteen dat hij het voor mij was en wilde met hem de wereld ontdekken. Als ik niet bij hem was dan huilde ik."

'Elvis
Lees ook:
'Elvis Presley overleed vanwege fysieke afwijkingen'

Uiteindelijk trouwden de twee toen zij 21 was en hij 32. "Ik vond het geweldig om zijn vrouw te zijn en hem lekker te verwennen. Natuurlijk was ik wel altijd op mijn hoede, omdat zo'n beetje elke vrouw ter wereld hem wilde hebben. Ze gingen schaamteloos te werk waar ik bij stond, gewoon alsof ik niet bestond. Maar thuis hadden we ons eigen wereldje gecreëerd, waar niemand ons kon storen. Het was een mooie tijd."

De liefde tussen Elvis en Priscilla werd bezegeld door de komst van dochter Lisa-Marie, maar ondanks dat grote geluk scheidde het paar in 1973. In 1977 overleed 'The King' op 42-jarige leeftijd. Overmatig medicijngebruik en een zeer ongezond eetpatroon zouden daaraan bijgedragen hebben.

Kleinzoon
Lees ook:
Kleinzoon Elvis Presley bij opa begraven op Graceland

"Ik kijk met niets dan liefde terug op onze tijd samen en koester onze prachtige kleinkinderen, want wat zou hij trots op ze zijn geweest. Ik zie hem ook echt terug in hen, zowel qua uiterlijk als innerlijk. Hij heeft een fenomenale nalatenschap en als familie zullen wij ervoor waken dat dat zo blijft," aldus Priscilla.