Ga naar de inhoud
Entertainment

Brad Pitt weer naar rechter wegens voogdijschap Angelina Jolie

Brad Pitt en Angelina Jolie Beeld © ANP

Brad Pitt (57) is het niet eens met de overwinning die zijn ex-vrouw Angelina Jolie (46) onlangs behaalde in hun strijd om het voogdijschap van hun kinderen. De acteur meent dat zijn ex het voogdijschap kreeg vanwege een administratieve fout die een tijdelijke rechter maakte die door hen beiden was aangesteld. Dit blijkt uit documenten die Pitt bij het Hooggerechtshof van Californië indiende, meldt 'Page Six'.

"Alles wat er nu gebeurt is brengt de kinderen uiteindelijk alleen maar meer schade toe"

Pitt werd in mei een gedeeld voogdijschap toegekend door rechter John W. Ouderkirk. Het gaat hierbij om de zorg van hun 5 minderjarige kinderen, omdat hun oudste zoon Maddox al meerderjarig is en dus geen voogdijschap behoeft. Later werd echter bepaald dat Ouderkirk een zakelijke relatie zou hebben met een van Brads advocaten, wat ertoe leidde dat Angelina het besluit aanvocht. En met succes, want Ouderkirk werd van de zaak afgehaald.

Brad
Lees ook:
Brad Pitt vecht voor gedeeld voogdijschap: 'Zullen er alles aan doen'

Nu is Brad aan zet weer van zich te laten horen. "Wij verzoeken het Hooggerechtshof van Californië opnieuw naar de zaak te kijken omdat de tijdelijke rechter, die door beide partijen was goed gekeurd, onterecht is afgezet nadat hij een gedetailleerde en op feiten beruste beslissing heeft gemaakt. Alles wat er nu gebeurt is brengt de kinderen uiteindelijk alleen maar meer schade toe, wat de heer Pitt absoluut niet wil," aldus het juridische team van Brad.

Opvallend is dat de afgezette rechter Ouderkirk ook de persoon was die Brad en Angelina huwde in 2014, toen het paar al jaren samen was en kinderen deelde.

'Brad
Lees ook:
'Brad Pitt en Angelina Jolie zetten affaire in scène voor paparazzi'