Entertainment

'Afscheid Fidan Ekiz en Renze Klamer was keuze van BNNVARA'

01 september 2021 08:36 Aangepast: 01 september 2021 09:01
Renze Klamer en Fidan Ekiz Beeld © BNNVARA/Natalia van der Zalm

Het abrupte afscheid van 'De Vooravond'-presentatoren Fidan Ekiz (45) en Renze Klamer (32) was een keuze van omroep BNNVARA. De NPO was wel op de hoogte van het besluit, zo zegt NPO-baas Frans Klein tegen het 'AD'. In juni werden Fidan en Renze van het programma gehaald.

"Dat inzicht kwam op een ontijdig moment"

Fidan en Renze moesten destijds per direct stoppen met hun talkshow De Vooravond. Het programma voldeed niet aan de verwachtingen en moest op de schop. Tot grote verbazing van de presentatoren zelf, die naar eigen zeggen te kort van tevoren werden geïnformeerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fidan Ekiz zint op zoete wraak na vertrek bij De Vooravond

"Uiteraard heeft BNNVARA met ons gesproken over hun doorontwikkeling", zegt NPO-baas Frans Klein tegen het AD. "BNNVARA kwam tot de conclusie dat die stagneerde." De NPO sloot zich aan bij die conclusie. "Dat inzicht kwam op een ontijdig moment. Net toen het seizoen was afgelopen en zij op vakantie waren. Daar was niemand gelukkig over", moet Frans toegeven. "Soms loopt dat zo, maar we moeten scherpe keuzes blijven maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lieve reacties doen Renze Klamer 'erg goed' na stop De Vooravond

De vervanger van De Vooravond, Khalid & Sophie, is sinds maandag op tv te zien. "Met Khalid Kasem en Sophie Hilbrand denken we dat we aan het investeren zijn naar iets wat langer houdbaar is", aldus Frans. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore