Entertainment

Nieuw album Kanye West op 1 binnengekomen bij Apple Music

31 augustus 2021 05:05 Aangepast: 31 augustus 2021 07:43
Kanye West Beeld © ANP

Het langverwachte nieuwe album 'Donda' van Kanye West (44), dat zondag werd gelanceerd, is bij Apple Music direct als hoogste binnenkomer genoteerd. 'Donda' bereikte de nummer 1 positie in 152 landen binnen 24 uur. Ook op Spotify was het het meest gestreamde album tot dusver in 2021. Daarnaast werd de plaat, vernoemd naar Kanyes overleden moeder, 60 miljoen keer gestreamd in de Verenigde Staten. Dit meldt 'Variety'.

De zanger hield drie luistersessies voorafgaand aan de release van zijn nieuwe album: twee in Atlanta en een in Chicago. Tijdens die laatste sessie bracht de zanger de omstreden Marilyn Manson en DaBaby op het podium, iets wat niet door al zijn fans niet werd geapprecieerd. Manson ligt onder vuur vanwege meerdere aanklachten over seksueel misbruik die tegen hem zijn ingediend en DaBaby sloeg onlangs zeer homofobe teksten uit tijdens een van concerten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook;

Ex-verloofde Marilyn Manson geschokt door samenwerking Kanye

Ye, zoals de zanger tegenwoordig genoemd wil worden, liet zondag nog weten dat de plaat zonder zijn toestemming door platenmaatschappij Universal is uitgebracht. Ook zou Universal het nummer 'Jail pt 2' met DaBaby zonder zijn medeweten van de plaat hebben gehouden. De platenmaatschappij spreekt dit tegen en noemt Ye's woorden 'absurd'.

Donda is het tiende studioalbum van West en de opvolger van de gospelplaat Jesus Is King uit 2019.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kanye boos op platenmaatschappij: plaat uitgebracht zonder toestemming

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore