Ga naar de inhoud
Entertainment

Reese Witherspoon voelde zich vernederd na seksistisch artikel

Reese Witherspoon Beeld © ANP

In een gesprek met de podcast 'We Are Supported By', van Kristen Bell en Monica Padman, heeft Reese Witherspoon (45) laten weten in tranen te zijn uitgebarsten nadat er een seksistisch getint artikel verscheen in 'TIME Magazine' waarin de schrijver van het stuk suggereerde 'dat vrouwen vooral niet buiten de geijkte paden moeten lopen'.

"Ik had een stofzuiger, Jessica een strijkijzer, ga zo maar door"

Het artikel ging over actrices die aan de slag gingen als ondernemers, zoals Gwyneth Paltrow, Jessica Alba, Blake Lively en Reese. "Ik was net begonnen met een kledinglijn, Gwyneth startte met haar lifestylemerk Goop, Blake en Jessica hadden ook beide een eigen merk opgezet. Bij het stuk was een cartoon van ons geplaatst, waarop we allemaal te zien waren in baljurken met huishoudelijke voorwerpen in onze handen. Ik had een stofzuiger, Jessica een strijkijzer, ga zo maar door. Het was de bedoeling om ons neer te zetten als 'domestic diva's', oftewel huisvrouwen die er ook wat naast willen hebben. Ik vond dat zó vernederend, dat ik er meteen om moest huilen," aldus Reese.

Ashton
Lees ook:
Ashton Kutcher en Reese Witherspoon in nieuwe Netflix-romcom

Ze vervolgt: "Let wel, dit stuk werd gepubliceerd in 2015, dus niet 10 jaar geleden of zoiets. Niet dat het dan wel oké was geweest, maar om aan te geven hoe recentelijk dit speelde. Wij besloten allemaal om ons zelf verdiende geld te investeren in iets dat we zelf wilden creëren. Net zoals een George Clooney of Robert De Niro dat heeft gedaan, die daar beide voor toegejuicht werden. Maar door dat artikel werd juist het verkeerde signaal aan jonge, aspirerende vrouwen en meisjes gegeven. Zo van: als je succes hebt behaald op een bepaald vlak, kun je dat niet ook nog eens op een ander vlak willen hebben."

Reese
Lees ook:
Reese Witherspoon had hypnotiseur nodig tegen angsten film Wild

De Oscarwinnares liet zich niet weerhouden door het artikel en zette door. Naast haar eigen kledinglijn ontwikkelde Witherspoon een lifestylemerk en zette ze haar eigen productiebedrijf Hello Sunshine op. Eerder deze maand werd bekend dat Reese haar productiemaatschappij voor maar liefst 762 miljoen euro wist te verkopen.