Entertainment

Gemeente Zandvoort: 'Grand Prix geen verkapt festival'

30 augustus 2021 18:15 Aangepast: 30 augustus 2021 18:36
Beeld © ANP

De gemeente Zandvoort vindt dat de Dutch Grand Prix, ondanks optredens van diverse dj's tijdens het meerdaagse evenement, "geen verkapt festival" is. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

"Volgens de richtlijnen van de overheid moeten mensen op hun plaats blijven zitten"

De organisatie achter de DGP meldde maandag dat tussen de races door diverse dj's gaan performen. "De acts zijn alleen bedoeld om mensen op hun plek te houden", aldus de gemeente. "Volgens de richtlijnen van de overheid moeten mensen op hun plaats blijven zitten." De Dutch Grand Prix liet eerder weten ervan uit te gaan dat de bezoekers van het evenement dat ook doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Davina Michelle zingt alleen op F1 als andere acts geld krijgen

De evenementensector is woest dat de Formule 1 wel door mag gaan, terwijl grote festivals allemaal zijn geschrapt. De festivals verwijten het demissionaire kabinet willekeur, dedain en met twee maten te meten. Het kabinet gaf nauwelijks reactie op boze protesten van meer dan 100.000 festivalgangers.

Niet alleen de 'pauzeacts' van dj's vallen verkeerd bij de evenementensector. Ook de Official 538 Dutch Grand Prix Village, een grote camping voor duizenden mensen, ligt onder vuur. Festivals als Lowlands mochten van het demissionaire kabinet mede niet doorgaan vanwege de campingfaciliteiten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Woordvoerder Grand Prix Zandvoort: 'Geen feesten op camping'

De Dutch Grand Prix heeft beloofd dat er geen activiteiten of feesten worden georganiseerd op de camping. Radio 538, naamgever van de camping en sponsor van de Dutch Grand Prix, heeft gezegd "het onbegrip van de evenementensector te snappen". Radio 538 gaat wel uitzendingen verzorgen vanaf het terrein, maar belooft tijdens deze uitzendingen de coronarichtlijnen te eerbiedigen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore