Ga naar de inhoud
Entertainment

Dierentuin Joe Exotic verkocht door Carole Baskin

Carole Baskin en haar aartsrivaal Joe Exotic in 'Tiger King' Beeld © Netflix

De voormalige dierentuin die eens werd gerund door Joe Maldonado-Passage, beter bekend als de 58-jarige Joe Exotic, is van eigenaar verwisseld. Joe's aartsrivale Carole Baskin (60) heeft het terrein verkocht.

"We willen graag dat de dierenmishandeling die hier twintig jaar lang heeft plaatsgevonden verleden tijd is"

Exotic en Baskin waren onderwerp van realityreeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. De gemoederen tussen de twee liepen zo hoog op, dat Exotic uiteindelijk werd veroordeeld voor het beramen van een moord op Baskin. Hij zit momenteel een gevangenisstraf uit voor dat feit en verschillende gevallen van dierenmishandeling.

'Tweede
Lees ook:
'Tweede seizoen van Tiger King verschijnt binnenkort op Netflix'

In een van de rechtszaken tussen Baskin en Exotic kreeg die eerste een flink bedrag toegewezen, wat ertoe leidde dat Joe Exotic zijn inmiddels opgedoekte dierentuin aan haar moest overdragen. Tegenover Yahoo bevestigt Baskin zondag dat zij het terrein onlangs heeft verkocht aan lokale ondernemers.

De nieuwe eigenaren mochten het voormalig dierenpark overnemen op voorwaarde dat ze er niets Tiger King-gerelateerd mee zullen doen. "Wat ze er ook vestigen, we willen niet dat het de naam Tiger King zal dragen", aldus Baskin. "We willen graag dat de dierenmishandeling die hier twintig jaar lang heeft plaatsgevonden verleden tijd is en vergeten wordt."

Carole
Lees ook:
Carole Baskin is helemaal klaar met Tiger King