Ga naar de inhoud
Entertainment

Ex-verloofde Marilyn Manson geschokt door samenwerking Kanye

Dat Marilyn Manson (52) donderdag op het podium stond bij de release van Kanye Wests album Donda, is bepaald niet in goede aarde gevallen bij zijn ex Evan Rachel Wood (33). De Westworld-actrice en een aantal andere vrouwen beschuldigen de shockrocker van seksuele en psychische mishandeling.

"Aan mijn medeslachtoffers die deze week ook een klap in het gezicht kregen. Ik hou van jullie"

Manson, die eigenlijk Brian Warner heet, is daarnaast ook te horen op het album. Wood postte zondag een video van een optreden dat ze dit weekend gaf. Daarop zingt ze het nummer 'You Get What You Give'. Onder de clip schrijft ze: "Aan mijn medeslachtoffers die deze week ook een klap in het gezicht kregen. Ik hou van jullie. Geef niet op."

Marilyn
lees ook:
Marilyn Manson te horen op nieuw album van Kanye West

De actrice sprak in de afgelopen jaren over misbruik waarvan zij slachtoffer werd, maar maakte pas in januari bekend dat het daarbij om Manson ging. "Hij palmde me als tiener in en heeft me jarenlang gruwelijk mishandeld. Ik werd gehersenspoeld en gemanipuleerd. Ik ben klaar met leven in angst voor vergelding, laster of chantage", aldus Wood. Na haar uitlatingen kwamen meer vrouwen naar buiten met een dergelijke verklaring over de zanger. Zeker twee van hen hebben aangifte gedaan.

Marilyn
lees ook:
Marilyn Manson meldt zich bij politie voor spuugincident