Entertainment

Langverwachte album Kanye West ein-de-lijk uitgebracht

29 augustus 2021 14:20 Aangepast: 29 augustus 2021 16:02
Kanye West Beeld © Getty Images

'Donda', de langverwachte nieuwe plaat van Kanye West (44), is na meerdere vertragingen uitgebracht. Het album, vernoemd naar de overleden moeder van de rapper, verscheen zondagmiddag op de streamingdiensten.

Op het tiende studioalbum van Kanye staan in totaal 27 nummers. Rappers als Jay-Z, DaBaby en wijlen Pop Smoke werkten eraan mee. Ook Marilyn Manson is te horen op een liedje. Eerder deze week zorgde zijn medewerking al voor ophef omdat de Amerikaanse shockrocker door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Komen Kim Kardashian en Kanye West nog terug bij elkaar?

Na drie keer eerder uitstel zou 'Donda' eigenlijk afgelopen vrijdag uitkomen, maar ook die deadline werd niet gehaald. Kanye suggereerde eerder op zondag dat de vertraging kwam doordat de manager van DaBaby nog niet tevreden was.

De rapper zou het album eigenlijk vorig jaar al uitbrengen, maar dat werd opgeschoven. Kanye organiseerde deze en afgelopen maand in totaal drie luistersessies voor zijn fans in grote stadions. De release van het album stond steeds gepland voor de dag na zo'n evenement.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marilyn Manson te horen op nieuw album van Kanye West

'Donda' is de opvolger van het gospelalbum 'Jesus Is King' uit 2019. Ook die plaat kwam later uit dan gepland omdat de perfectionistische rapper er maar aan bleef sleutelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore