Ga naar de inhoud
Entertainment

Minister Stef Blok 'bereid te spreken' met Unmute Us

Stef Blok Beeld © ANP

Minister Stef Blok (56) van Economische Zaken doet vooralsnog geen toezeggingen aan de cultuursector naar aanleiding van de protesten van Unmute Us. Hij zegt wel toe dat hij 'bereid is te spreken' met de sector. Hij zal volgende week een gesprek inplannen, beloofde Blok vrijdag.

"Het is hun wens om verder open te gaan, maar we moeten dat afwegen tegen de taak die we ook hebben om het virus te blijven beheersen"

"Het is hun wens om verder open te gaan, maar we moeten dat afwegen tegen de taak die we ook hebben om het virus te blijven beheersen", aldus de VVD-bewindsman. Blok wil niet kwijt wat hij gaat zeggen tegen de sector.

Organisatie
Lees ook:
Organisatie Unmute Us: 'Reactie geven is kwestie van fatsoen'

Het is de eerste reactie van het demissionaire kabinet na de grote protestmarsen die afgelopen weekend plaatsvonden. Vele tienduizenden mensen gingen de straat op om te protesteren tegen het coronabeleid. De cultuursector is woedend dat festivals en concerten nog steeds niet mogen, terwijl er wel tienduizenden mensen in voetbalstadions en bij de Formule 1 zitten.

Politiek
Lees ook:
Politiek Den Haag blijft angstvallig stil na Unmute Us-protesten

Veel cultuurkopstukken verwijten het demissionaire kabinet haar dedain jegens de enorme beroepsgroep. In een brief die de organisatie achter Unmute Us eerder deze week stuurde, werden tien vragen aan demissionair premier Mark Rutte en de demissionaire ministers gesteld, onder meer waarom festivals pas op 20 september weer eventueel mogen opstarten en of de ministers bekend zijn met de Fieldlab-uitslagen.

Ook wordt gevraagd of demissionair premier Rutte begrijpt dat zijn kabinet 'hiermee de geschiedenis zal ingaan als het demissionaire kabinet dat eigenhandig zijn vaderlandse cultuursector de nek omdraaide'.