Entertainment

Prins Bernhard wil niet reageren op boze reacties muziekwereld

27 augustus 2021 10:39 Aangepast: 27 augustus 2021 15:49
Prins Bernhard junior Beeld © ANP

Prins Bernhard (51) en de Dutch Grand Prix willen geen reactie geven op boze reacties uit de muziekwereld over artiesten die gratis optreden tijdens de Dutch Grand Prix op 5 september. Dat laat een woordvoerder van DGP desgevraagd weten.

Chef'Special-zanger Joshua Nolet meldde woensdag dat de prins de groep had gevraagd gratis op te treden tijdens de Grand Prix in Zandvoort. Nolet vond dit een schoffering van de groep en de muziekindustrie. Zijn oproep kreeg veel bijval.

Volgens de Dutch Grand Prix zijn er meer artiesten benaderd met de vraag om gratis op te treden. Sommigen, zoals Davina Michelle, hebben ja gezegd. Ze heeft echter wel een voorwaarde: dat andere artiesten die dat weekend optreden betaald krijgen.

RTL-presentator Humberto Tan meldde donderdagavond in zijn talkshow 'uitgebreid' gesproken te hebben met prins Bernhard over de ophef. Tan zei dat de prins van mening is dat de e-mail met het verzoek aan de band om gratis op te treden tijdens de Formule 1 in Zandvoort 'nooit verstuurd' had mogen worden. Ook zou de prins volgens Tan zijn excuses aan willen bieden en graag met de band willen praten. De redactie van het programma heeft prins Bernhard volgens een woordvoerder 'meermaals uitgenodigd' voor een gesprek, maar de prins wilde alleen in een telefoongesprek met Tan een reactie geven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore