Ga naar de inhoud
Entertainment

Downton Abbey onthult releasedatum tweede film én nieuwe castleden

Maggie Smith in 'Downton Abbey' Beeld © Focus Features

Het lange wachten zit er bijna op: na vele succesvolle seizoenen van 'Downton Abbey' én een eerste installatie in de filmreeks, is het binnenkort tijd voor deel twee. Tijdens het evenement CinemaCon heeft de cast de eerste details prijsgegeven.

Tromgeroffel! De titel van de tweede film wordt... Downton Abbey: A New Era. Daarbij heeft de cast onthuld dat 'ie vanaf maart 2022 te bewonderen is in de bioscoop. De trailer ging ook meteen in première tijdens CinemaCon, maar die is nog niet officieel uitgebracht. Volgens ingewijden steekt de familie Crawley in de film samen met het personeel van Downton de oceaan over om een bezoek aan de Verenigde Staten te brengen. Daar zou een trouwerij op de planning staan. 

Hear
Lees ook:
Hear hear! Downton Abbey keert terug naar Netflix

De cast, met onder anderen Dame Maggie Smith, Imelda Staunton, Hugh Bonneville en Michelle Dockery, wordt uitgebreid. Niemand minder dan Hugh Dancy (bekend van de serie Hannibal), Laura Haddock (nu te zien in de Netflix-serie White Lines), Nathalie Baye (vooral bekend in Frankrijk) en Dominic West (van de serie The Affair en de laatste tijd in het nieuws door zijn vermeende affaire met Lily James, die toevalligerwijs ook een rolletje had in de serie Downton Abbey). 

Het gaat Dominic West op carrièrevlak sowieso al voor de wind. De acteur heeft namelijk ook de felbegeerde rol van prins Charles in het vijfde seizoen van The Crown weten te bemachtigen. Alles over het vijfde seizoen van díe hitserie zie je in de video hieronder. 

Alles wat je wil weten over het vijfde seizoen The Crown

05:39