Ga naar de inhoud
Entertainment

'Uitvaart prins Philip zonder Meghan Markle was een zegen'

Prins Harry, Meghan Markle en prins Philip Beeld © Getty Images

Het feit dat Meghan Markle (40) vanwege haar tweede zwangerschap niet aanwezig kon zijn bij de uitvaart van prins Philip in april, zou volgens de schrijvers van het boek 'Finding Freedom' 'een zegen zijn geweest voor de Britse koninklijke familie'. Dat hebben auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand toegevoegd aan het boek dat ze eerder over Harry (36) en Meghan schreven, meldt 'The Independent'.

Hoewel er niet openlijk werd gesproken over Meghans afwezigheid, zou er binnen de familie wel een zucht van verlichting zijn gelaten toen bleek dat de hertogin van Sussex niet naar Engeland zou afreizen om de uitvaart bij te wonen. Nadat ze samen met Harry een explosief interview gaf aan Oprah Winfrey, stonden de verhoudingen binnen de familie op scherp en was er vooral zorg dat de aandacht van prins Philip afgeleid zou worden tijdens zijn uitvaart.

Marc
Lees ook:
Marc zet vraagtekens bij verjaardagsfilmpje Meghan Markle

Philip overleed op op 9 april op 99-jarige leeftijd en werd op 17 april naar zijn laatste rustplaats gebracht. Harry vloog hiervoor naar Londen, om zijn grootvader een laatste eer te bewijzen. Ondanks alle spanningen vanwege het interview dat Harry en Meghan niet lang daarvoor gaven, leken de broers William en Harry voor het oog van de camera 'plezierig' met elkaar over te komen.

'Vader
Lees ook:
'Vader Meghan Markle is labiel en heeft duidelijk problemen'

Hoe (on)geloofwaardig is het interview van Meghan Markle met Oprah Winfrey?

07:28