Ga naar de inhoud
Entertainment

The Rolling Stones gaan toch touren na overlijden Charlie Watts

Rolling Stones Beeld © ANP

'The show must go on', is het motto dat The Rolling Stones nastreven na het overlijden van drummer Charlie Watts. De Britse band heeft aangegeven hun Amerikaanse toernee voort te willen zetten in St. Louis op 26 september, waarbij ze hun geliefde vriend en collega een eerbetoon zullen brengen. Dit meldt 'The Sun'.

Charlie overleed op 24 augustus op 80-jarige leeftijd, wat voor een schok zorgde binnen de entertainmentindustrie. De drie overgebleven Stones lieten via sociale media van zich horen na Charlies overlijden. De drummer trok zich eerder al terug uit de tour vanwege gezondheidsproblemen, die hem uiteindelijk fataal werden.

Rolling
lees ook:
Rolling Stones-leden reageren op overlijden Charlie Watts

"Charlie was als een broer voor Mick, Ronnie en Keith. Die gasten waren echt vergroeid met elkaar, ze konden alles tegen elkaar zeggen. Hij zou het vreselijk hebben gevonden als de shows vanwege hem afgezegd zouden worden en daarom willen de overige bandleden ook doorgaan, ter ere van hem," aldus een bron.

Charlie
lees ook:
Charlie Watts wilde niet de drummer van Mick Jagger zijn

De meningen van fans zijn verdeeld over de voortgang van de Amerikaanse toernee. 'Als bandleden overlijden vanwege een natuurlijke oorzaak, waarom zou je dan nog verder toeren? Zonder Charlie zijn de Stones de Stones niet meer. Het is niet dat jullie het nog om het geld moeten doen, dus ga lekker met pensioen', schrijft een volger. Een ander zegt: 'Stop hiermee voordat het gênant wordt. Zonder Charlie geen Stones. Fans zitten niet meer te wachten op een concert zonder drummer. Net zo goed als dat de Stones niet hetzelfde zouden zijn zonder Mick, Ronnie of Keith. Dus laat deze concertreeks voor wat het is.'

'Drummer Charlie Watts was de motor van The Rolling Stones'

05:44