Entertainment

Davina Michelle krijgt niet betaald voor Grand Prix-optreden

25 augustus 2021 19:51 Aangepast: 25 augustus 2021 21:12
Davina Michelle Beeld © ANP

Zangeres Davina Michelle (25) wordt niet betaald voor haar optreden op zondag 5 september, voor de start van de Dutch Grand Prix. Dat laat haar woordvoerder woensdag desgevraagd weten. De band Chef'special deelde woensdag online een bericht waarin zanger Joshua Nolet vertelde dat prins Bernhard de groep had gevraagd om voor nul euro op te treden.

"Davina vindt het een eer dat zij gevraagd is om het volkslied te zingen"

De Grand Prix liet weten een soortgelijk verzoek naar meer artiesten te hebben gestuurd. Davina Michelle, die bij de Grand Prix het volkslied mag zingen, was een van hen. "Davina vindt het een eer dat zij gevraagd is om het volkslied te zingen en krijgt daar geen gage voor", laat haar manager aan het ANP weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chef'Special gevraagd gratis op te treden bij Formule 1: 'Voelt niet eerlijk'

Ook het Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt zondag 5 september onbetaald bij de opening van de Dutch Grand Prix. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie woensdag laten weten.

"Het werkt bij ons orkest anders dan bij artiesten zoals Chef'special, die per optreden betaald krijgen", legt de woordvoerder van Defensie uit aan het ANP. "De muzikanten zijn in vaste dienst van Defensie en doen de optredens die worden ingepland."

Het doorgaan van de Formule 1 zet veel kwaad bloed bij de entertainmentsector. Voetbalwedstrijden en de Formule 1 met tienduizenden bezoekers mogen wel doorgaan, maar alle festivals en concerten moeten nog weken worden gecanceld. Het demissionaire kabinet heeft nog steeds niet gereageerd op de massale acties van de sector van afgelopen zaterdag.

Radio 538, partner in het evenement en naamgever van de Official 538 Dutch Grand Prix Village, de omstreden camping bij het terrein, wilde geen reactie geven. Eerder stelde de zender "het onbegrip van de sector te snappen".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Davina Michelle zingt vlak voor start Formule 1 het Wilhelmus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore