Ga naar de inhoud
Entertainment

Chef'Special gevraagd gratis op te treden bij Formule 1: 'Voelt niet eerlijk'

Joshua Nolet Beeld © ANP

Afgelopen weekend gingen er tienduizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen de coronamaatregelen die de evenementensector zwaar treffen. Chef'Special-frontman Joshua Nolet (33) was dan ook blij met het aanbod om op te treden tijdens de Grand Prix in Zandvoort. Maar toen hij hoorde welk bedrag (lees: geen) daar tegenover stond, voelde dat als een klap in het gezicht.

"Het zegt iets van hoe er naar muzikanten wordt gekeken"

In een korte video op Instagram doet Joshua, die het 'een beetje pijn vindt doen' dat Den Haag nog altijd niets van zich heeft laten horen, zijn verhaal. De zanger vertelt dat hij een verzoek kreeg vanuit prins Bernard met de vraag of zijn band misschien op zou willen treden tijdens de Grand Prix.

"Leuk", aldus Joshua. "Maar daar hadden ze dan precies… nul euro voor over", vervolgt hij terwijl hij zogenaamd druk in de weer is met een rekenmachine. Volgens de zanger werden hen wel VIP-tickets aangeboden om de race te kijken, maar zo makkelijk zijn ze niet te vangen.

Davina
Lees ook:
Davina Michelle zingt vlak voor start Formule 1 het Wilhelmus

"Ik wil helemaal niet de Formule 1 bashen, superleuk heel veel plezier daar", gaat hij verder. "Maar het zegt iets van hoe er naar muzikanten wordt gekeken en alles wat erachter zit." Want volgens Joshua gaat het niet alleen om hem, maar ook zijn crew en bandleden. "Dat afgezet tegen hossende mensen in stadions, duizenden mensen op een meerdaags event in Zandvoort... het voelt gewoon even niet meer eerlijk."

RTL Boulevard heeft contact gehad met de Dutch Grand Prix, die laten weten het te begrijpen als het aanbod in het verkeerde keelgat is geschoten. Volgens hen zijn er een aantal verschillende artiesten benaderd waarvan ze dachten dat ze racefan waren. De organisatie laat tevens weten dat alle onkosten voor het optreden door hen zouden worden vergoed en dat in ruil voor het optreden een aantal VIP-tickets zouden worden vergeven, die voor duizenden euro's over de toonbank gaan.

Radio
Lees ook:
Radio 538 reageert op onbegrip over Formule 1-camping

De Formule 1 ligt al dagen onder vuur. Eerder besloot het demissionaire kabinet dat alle meerdaagse festivals met slaapgelegenheid deze zomer moesten worden geschrapt omdat dit te riskant zou zijn, echter kunnen op het campingterrein duizenden bezoekers van de Grand Prix in Zandvoort begin september meerdere dagen overnachten.

Rob legt uit waarom Formule 1 wél mag, maar festivalzomer niet

06:43