Entertainment

OnlyFans draait verbod op expliciet seksuele beelden terug

25 augustus 2021 16:40 Aangepast: 25 augustus 2021 17:18
Ferry Doedens Beeld © ANP

OnlyFans komt terug op het vorige week aangekondigde verbod op 'expliciete' seksuele video's en foto's. Die stap kon op veel kritiek rekenen, omdat OnlyFans naar de huidige ruim 130 miljoen gebruikers is gegroeid doordat het als erotisch platform te boek stond.

Zogenoemde 'creators' kunnen op OnlyFans filmpjes en foto's plaatsen voor hun volgers en daar geld voor vragen. Veel van die beelden zijn seksueel van aard. OnlyFans gaf als reden voor de koerswijziging aan dat het vanwege die inhoud druk ondervond vanuit de bankensector, terwijl het bedrijf die sector wel nodig had voor de financiering van de verdere groei.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rosanna uit Temptation reageert op 'nieuwe regels' OnlyFans: 'Is een stunt'

Nu zegt OnlyFans toezeggingen binnen te hebben gehaald om 'onze diverse gemeenschap van creators te kunnen ondersteunen'. Het in 2016 opgerichte OnlyFans zou bezig zijn met een investeringsronde waardoor er een prijskaartje van meer dan 1 miljard dollar aan het Britse bedrijf zou worden gehangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lesley verdient duizenden euro’s met OnlyFans: 'Help jongens'

Een bekende Nederlandse 'creator' is acteur Ferry Doedens. Eerder dit jaar had hij zo'n 3000 betalende volgers voor zijn erotisch getinte foto's en video's. Ook Bella Thorne, Temptation Island-sterren Rosanna en Niels, Madonna en Rapper Sjors zijn actief op het platform.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na OnlyFans gaat Aaron Carter nu ook uit de kleren in theatershow

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore