Entertainment

Baby van Nirvana-album klaagt band aan: 'Permanente schade overgehouden'

25 augustus 2021 11:50 Aangepast: 25 augustus 2021 14:09
Kurt Cobain en Spencer Elden Beeld © Getty Images/Instagram @therevolverclub

Het album 'Nevermind' is niet enkel iconisch dankzij de hits die er op de LP staan. Ook de albumhoes is groot onderdeel van de nalatenschap van Nirvana. Maar één iemand is niet zo blij met het plaatje: Spencer Elden, de baby op de foto. Dertig jaar na dato wil Spencer een schadevergoeding van de band.

"Hij heeft extreme en permanente emotionele problemen"

In 1991 kwam het album Nevermind van Nirvana uit, inclusief monsterhit 'Smells Like Teen Spirit'. De hoes van de plaat is minstens zo iconisch, maar Spencer, de baby in het zwembad op de cover, vindt het maar niets. De inmiddels 30-jarige klaagt Nirvana nu aan voor seksuele uitbuiting van kinderen, blijkt uit rechtbankpapieren die TMZ in handen heeft. Hieruit blijkt dat Spencer van mening is dat de foto kinderporno is en dat hij nooit toestemming heeft kunnen geven voor het gebruik van het beeld, aangezien hij destijds slechts 4 maanden oud was. 

Nirvana's 'Nevermind' Nirvana's 'Nevermind'
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Post Malone brengt vanuit huis eerbetoon aan Nirvana

Bovendien beweert Spencer dat er beloofd was om zijn geslachtsdeel te bedekken met een sticker, maar dat is nooit gebeurd. "Hij heeft er permanente schade aan overgehouden", aldus Spencers advocaat. "Hij heeft extreme en permanente emotionele problemen, een levenslang verlies van zijn inkomenscapaciteit en het verlies van levensvreugde", klinkt het verder. In zijn claim eist Spencer 130 duizend euro van de levende leden van Nirvana, de fotograaf Kirk Weddle en de platenlabels van de band. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voormalige Nirvana-leden weer bij elkaar voor rockgala

Spencer laat ook weten dat zijn ouders slechts 200 dollar op het moment van de shoot kregen, maar verder niets. Ook zou er geen contractuele overeenkomst zijn voor het gebruik van de afbeelding. Het komt wel als een verrassing voor de fans van Nirvana en het album Nevermind. Spencer heeft op zijn 10e, 17e, 20e en 25e verjaardag de foto nogmaals nagebootst. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nirvana-frontman Kurt Cobain 25 jaar overleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore