Entertainment

Charlie Watts wilde niet de drummer van Mick Jagger zijn

24 augustus 2021 21:12 Aangepast: 24 augustus 2021 21:36
Charlie Watts en Mick Jagger Beeld © ANP

Op social media circuleren anekdotes over Charlie Watts. De drummer van de Rolling Stones overleed dinsdag op 80-jarige leeftijd. Voor veel mensen aanleiding om verhalen over hem te delen.

"Jij bent mijn fucking zanger"

Zo schreef de drummer in 1967 een kort briefje naar het blad Rolling Stone. De Stones hadden net hun album 'Their Satanic Majesties Request; uitgebracht, maar recensent Jon Landau bleek niet erg onder de indruk van de plaat. Wel had hij lovende woorden voor het drumwerk van Charlie. Die besloot hem een bedankje te sturen. 'Bedankt voor de dingen die je over mij zei', schreef de drummer. 'De anderen zullen, daar ben ik zeker van, hun best doen op de volgende.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De wereld rouwt om Rolling Stones-drummer Charlie Watts

Ook een vermeende ruzie tussen de drummer en Mick Jagger wordt weer opgerakeld. De zanger zou, volgens de overlevering, ooit op een feestje in het hotel waar de Stones verbleven naar Charlie hebben gebeld. "Waar is mijn drummer", zou hij hem hebben gevraagd. Watts ging daarop keurig gekleed naar het feest om Jagger op zijn gezicht te slaan. Die belandde tussen de hapjes. "Noem mij nooit meer jouw drummer", zou hij hebben gezegd. "Jij bent mijn fucking zanger."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden

De overleden muzikant was een goede live-drummer in alle omstandigheden. Toch hield hij er niet van om in de open lucht te spelen, liet hij optekenen in een interview dat hij gaf vlak voordat de Stones een aantal jaren geleden op het festival Glastonbury te zien waren. De drummer moest er niets van hebben. "Glastonbury is ouwe troep. Ik heb sowieso al niks met dat hippie-gedoe. Het is niet iets waarmee ik mijn weekend wil vullen", zei hij over het optreden. Bovendien vreesde hij de wind tijdens open lucht-concerten. "Dat is funest voor een drummer. De bekkens bewegen. Het is dan heel lastig om ze te raken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore