Entertainment

De wereld rouwt om Rolling Stones-drummer Charlie Watts

24 augustus 2021 19:37 Aangepast: 24 augustus 2021 21:09
Charlie Watts Beeld © Getty Images

Grote artiesten delen massaal hun steun en eerbetonen aan de dinsdag overleden Charlie Watts. Onder anderen Elton John, Ringo Starr en Kiss nemen online afscheid van de Rolling Stones-drummer.

"Zo’n icoon waarvan je denkt dat ie er altijd zal zijn"

'God zegene je, Charlie Watts. We gaan je missen, man', schrijft The Beatles-drummer Ringo Starr. 'Liefde en rust gewenst aan de familie.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rolling Stones-drummer Charlie Watts (80) overleden

Elton John noemt het 'een hele verdrietige dag'. 'Charlie Watts was de ultieme drummer. De meest stijlvolle man die er was en zo'n geweldig gezelschap', schrijft de zanger op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Afscheidstour Elton John in GelreDome nog niet uitverkocht

Paul McCartney noemt de overleden drummer 'een geweldige man'. 'Ik wist dat hij ziek was, maar ik wist niet dat hij zo ziek was. Heel veel liefde voor zijn familie', zegt hij in een video op Twitter. 'Ik hou van je Charlie, dat heb ik altijd gedaan, mooie man.'

Volgens Bryan Adams is Charlie 'een van de grootste rockdrummers ooit en een echte gentleman'. De band Kiss plaatst een simpele 'RIP'. De leden van de Britse rockgroep The Who delen een foto van de muzikant op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bryan Adams cancelt concerten vanwege coronavirus

Ook in Nederland komt het nieuws hard binnen. 'Neeeeeeeeeeeeeee!!!! KUT KUT KUT! Rolling Stones-drummer Charlie Watts overleden', schrijft NPO Radio 2-dj Jeroen van Inkel op Twitter. Ook KINK-dj Michiel Veenstra baalt van het nieuws. 'Zo’n icoon waarvan je denkt dat ie er altijd zal zijn', schrijft hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeroen van Inkel moet radioshow staken door stemproblemen

'Charlie Watts werd door echte kenners vaak gezien als een onbeholpen drummer. Gelukkig wisten de Stones beter', schrijft Henk Westbroek. DI-RECT eert de drummer op Instagram met een foto.

Zanger en tekstdichter Jan Rot wordt er 'verdrietig van' en noemt dinsdag een 'sad day'. 'Je weet dat het eraan komt, maar toch', schrijft journalist Wierd Duk, gevolgd door een foto van de drummer.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore