Ga naar de inhoud
Entertainment

Michiel Vos en vrouw leefden maanden gescheiden van elkaar

Michiel Vos Beeld © ANP

Hoewel hij regelmatig zowel digitaal als fysiek aanschuift in RTL Boulevard, heeft Michiel Vos (50) Nederland ver achter zich gelaten. De journalist woont alweer jaren in de Verenigde Staten met zijn Amerikaanse vrouw, maar het afgelopen jaar brachten ze apart van elkaar door. Dat riep in zijn omgeving vanzelfsprekend de nodige vragen op, maar volgens Michiel is alles nog koek en ei tussen hen.

"Als het niet goed zit, dan gaat het kraken in zo’n jaar"

In de nieuwste Beau Monde vertelt Michiel, die inmiddels een jaar zonder zijn vrouw Alexandra in Nederland woont, dat elkaar een tijd niet zien 'ook best wel spannend' is.

De feestdagen hebben ze samen gevierd, maar toch zijn ze min of meer acht maanden gescheiden geweest. "Alexandra snapte volkomen dat het in een verkiezingsjaar handiger is om in Nederland te zijn, zodat ik kan aanschuiven aan talkshowtafels", legt de journalist uit. "Als het niet goed zit, dan gaat het kraken in zo’n jaar. Tussen ons kraakte het niet. (...) En door WhatsApp ben je nooit echt ver bij elkaar vandaan."

Michiel
Lees ook:
Michiel Vos in alle staten in Jinek: 'Vrouw en kind nog in Capitool'

De Amerika-correspondent ontmoette de liefde van zijn leven in 2002, toen Alexandra in Amsterdam was voor de promotie van haar eigen documentaire over George W. Bush. Michiel vertelt: "Voor die tijd had ik één of twee relaties gehad, allebei niet erg serieus, maar met Alexandra had ik meteen het gevoel dat het klikte. Ze is heel vrij en gaat haar eigen weg, dat heeft iets heel aantrekkelijks."

Toen Alexandra terugkeerde naar Amerika begonnen ze elkaar te bellen, steeds vaker en steeds langer. Anderhalf jaar later emigreerde Michiel naar de VS. "Ik was 32 jaar, ik wist wel zo’n beetje wat ik wilde: een leven met Alexandra in Amerika."

Michiel
Bekijk ook:
Michiel Vos over wat verlies Larry King betekent voor Amerika

De nieuwe Beau Monde met het verhaal van Michiel ligt vanaf woensdag in de winkel.