Entertainment

'R. Kelly gaf een van zijn vermeende slachtoffers bewust een soa'

23 augustus 2021 22:10 Aangepast: 24 augustus 2021 08:57
R. Kelly Beeld © ANP

Nog een getuige heeft gesproken tijdens de rechtszaak rondom de Amerikaanse zanger R. Kelly (54). De zanger wordt ervan beschuldigd dat hij een soort netwerk zou hebben opgezet om seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping te kunnen plegen. Een 23-jarige vrouw claimt dat R. Kelly haar opzettelijk met een soa had besmet en dat hij haar vervolgens had uitgescholden, meldt 'The New York Post'.

"Criminele doeleinden"

De getuige vertelde de rechtbank in New York dat ze tijdens hun eerste ontmoeting slechts 17 jaar oud was, terwijl de 'I Believe I Can Fly'-zanger destijds 48 was. De twee zouden elkaar hebben ontmoet tijdens een tour van de zanger in 2015. Het vermeende slachtoffer zou onder valse voorwendselen voor een auditie naar de hotelkamer van de zanger zijn uitgenodigd. Eenmaal in de kamer moest de vrouw naar eigen zeggen eerst met de zanger naar bed, voordat ze mocht zingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud-werknemer R. Kelly: ‘Het was een compleet andere wereld’

Toen de vrouw erachter kwam dat ze herpes had, zou R. Kelly heel boos op haar zijn geworden. Ze claimt dat R. Kelly haar opzettelijk heeft besmet met de soa.

Volgens de aanklagers heeft de 54-jarige zanger "een team van toegewijde medewerkers en naasten om zich heen verzameld met het doel zijn persoon te verheerlijken en zijn wensen en eisen te vervullen". Kelly zou hierbij zijn nauwe contacten uit de muziekwereld hebben ingezet voor "criminele doeleinden". Er zijn inmiddels een paar vermeende slachtoffers aan het woord gekomen in het proces. Een vrouw vertelde dat R. Kelly haar dwong zichzelf te verkleden als scoutingmeisje. Ook zou ze de zanger altijd "Daddy" moeten noemen en zou ze om toestemming hebben moeten vragen als ze wilde eten, drinken of bellen met iemand,

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermeend slachtoffer R. Kelly: 'Moest me verkleden als padvinder'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore