Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter Schouten laat tattoo zetten ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries

Peter Schouten en Peter R. de Vries Beeld © ANP

Peter Schouten (65) heeft een bijzondere tatoeage laten zetten als eerbetoon aan zijn collega en vriend Peter R. de Vries, die op 15 juli op 64-jarige leeftijd overleed na een aanslag op zijn leven. 'Ik kon het niet laten', schrijft de advocaat van kroongetuige Nabil B. op zijn Twitter.

'Kippenvel, ontroering en mooi eerbetoon aan uw en onze lieve vriend'

Hoewel Peter Schouten schrijft in eerste instantie voor een andere tattoo naar de shop te gaan, heeft hij ook het levensmotto van Peter R. de Vries zondag op zijn kuit laten zetten: 'on bended knee is no way to be free'. Ook Peter R. had de boodschap op zijn been getatoeëerd. "Het wil zeggen dat we aan niemand ondergeschikt zijn. Dat niemand ons kan overheersen. Dat wil zeggen dat we nooit ever, never iemands slaaf zijn", vertelde de overleden misdaadverslaggever tijdens een speech in 2016 over zijn tatoeage.

Verdachten
Lees ook:
Verdachten moord Peter R. de Vries 18 oktober voor de rechter

'Prachtig Peter! Ik ben eigenlijk helemaal geen tattoo mens, maar zit er de laatste tijd ook aan te denken. Mooi eerbetoon!' en 'Hoe mooi is dit! Om zoveel verschillende redenen.. prachtig', klinkt het onder het bericht. 'Kippenvel, ontroering en mooi eerbetoon aan uw en onze lieve vriend', schrijft een ander.

Peter R. liet vaker in interviews weten dat hij in vrijheid wilde leven en onderstreepte regelmatig het motto van zijn vader: 'liever staande sterven, dan op je knieën leven'. Iets wat zo belangrijk voor hem was, dat hij zelfs een tatoeage had met een quote die daarvan is afgeleid.

Peter
Lees ook:
Peter Schouten: 'Nabil B. laat het er niet bij zitten'

Ook John van den Heuvel deelde vandaag een bijzonder bericht met betrekking tot de moord op Peter R. en liet weten langzaam weer aan het werk te gaan. 'Na een zomerperiode van verdriet, rouw, rust, bezinning en herpakken, afgelopen week weer de focus op werk', schreef de misdaadverslaggever bij een foto van hen.

'Dat is moeilijk met het besef dat Peter nooit meer aan de desk zal staan en we vanwege dreiging moesten uitwijken naar een andere studio. Maar we gaan door met ons werk, precies zoals Peter dat ook zou willen en doen.'

John
Lees ook:
John van den Heuvel over dood Peter R.: 'Gitzwarte zomer'