Ga naar de inhoud
Entertainment

Youp werkt aan 'kinderboek' over man die met pensioen gaat

Youp van 't Hek Beeld © ANP

Cabaretier Youp van 't Hek werkt aan een kinderboek voor volwassenen over een man die met pensioen gaat. Dat vertelde hij in de podcast 'Brainwash'. De 67-jarige komiek maakt Zee van tijd, dat volgend jaar moet verschijnen, samen met illustrator Marije Tolman.

"Het wordt een onbedaarlijk somber makend boek, maar wel erg om te lachen"

"Het wordt een kinderboek voor volwassenen over de treurige man die met pensioen gaat", vertelt Youp. "Het wordt een onbedaarlijk somber makend boek, maar wel erg om te lachen. Van het elektrische fietsen tot het golfen en kitesurfen, het komt allemaal aan bod. En ook het museumbezoek, want je hebt allemaal van die mompelende zestigers die met hun vrouw, waarvan je denkt dat het hun broer is, die door musea schuifelen. Dat je denkt: sodemieter op. De bedoeling is dat iedereen die met pensioen gaat, dat boek krijgt van zijn vrienden. Zo van: sterkte, lees dit maar."

Youp
Lees ook:
Youp van 't Hek zou 'nooit te gast willen zijn in Hoge Bomen'

De cabaretier kondigde onlangs aan dat hij na dertig shows nog één laatste voorstelling gaat maken, De Laatste Ronde!. Hiermee gaat hij de komende twee seizoenen reizen langs alle theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar gespeeld heeft. Veel voorstellingen van dit seizoen zijn inmiddels uitverkocht. De laatste keer dat hij De Laatste Ronde! speelt zal eind februari 2024 zijn, als de komiek 70 wordt.

De komiek is overigens niet van plan ook te stoppen met zijn vaste columns in NRC.

Youp
Lees ook:
Youp van 't Hek gesteund na aanvallen richting Sywert van Lienden