Entertainment

Oud-werknemer R. Kelly: ‘Het was een compleet andere wereld’

20 augustus 2021 22:36 Aangepast: 21 augustus 2021 13:04

Een voormalig werknemer van R. Kelly (54) heeft een boekje open gedaan over hoe het is om voor de zanger te werken. In een nieuwe zitting in het proces tegen R. Kelly vertelde Anthony Navarro dat het een ervaring was die hij nog nooit eerder had meegemaakt.

Anthony omschreef zijn dienstverband als een 'Twilight Zone'. "Het was een gekke tijd voor me. De dingen die ik moest doen waren gewoon een beetje oncomfortabel. Je stapt door de poort en het was een compleet andere wereld, een gekke plek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermeend slachtoffer R. Kelly: 'Moest me verkleden als padvinder'

Volgens de voormalig assistent, die ook voor artiesten als Jay-Z, Kanye West en Taylor Swift  was de zanger bepaald geen lieverdje. Zo zou hij zijn personeel met regelmatig hebben uitgescholden. Ook zag hij op beveiligingsbeelden twee jonge vrouwen het huis van de zanger binnengaan. Navarro herinnert hen als 'zeer jong' en zegt dat ze eruitzagen alsof ze ‘halverwege hun tienerjaren’ waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat R. Kelly: 'De meisjes kwamen zelf op hem af'

Ook had Kelly bepaalde regels die stelden dat zijn werknemers niet met zijn vrouwelijke gasten mochten praten. Anthony geeft als voorbeeld dat hij ooit eens een 'vriendin' van R. Kelly uit Alabama naar de staat Georgia moest brengen en tijdens de ruim drie uur durende autorit niet met haar mocht spreken. 

R. Kelly staat momenteel terecht voor seksueel misbruik van verschillende vrouwen, waarvan sommige minderjarig waren. Hij zou een soort van netwerk hebben opgezet om seksueel misbruik, mensenhandel en omkoping te kunnen plegen. Er hangt hem een forse gevangenisstraf boven het hoofd:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote misbruikzaak tegen R. Kelly van start: 'Ik ben de duivel niet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore