Ga naar de inhoud
Entertainment

Fidan Ekiz zint op zoete wraak na vertrek bij De Vooravond

Beeld © ANP

Het gedwongen vertrek van Fidan Ekiz (45) en Renze Klamer (32) bij 'De Vooravond' zit Fidan nog steeds niet lekker. Dat ze nu genomineerd is voor Televizier Ster-presentatrice is daarom een pleister op de wonde.

"Natuurlijk stem ik op je"

Of zoals dat in de volksmond ook wel wordt genoemd: ultieme wraak. De manier waarop Fidan en Renze buitenspel zijn gezet door BNNVARA, terwijl Sophie Hilbrand en Khalid Kasem in het geniep zijn gecharterd om het duo op te volgen, is allerminst chic te noemen. De nominatie voor Televizier Ster-presentatrice is daarom de ideale erkenning voor Fidan, die sinds haar ontslag zonder programma thuiszit.

Fidan
Lees ook:
Fidan Ekiz en Renze Klamer stoppen als presentatoren De Vooravond

Als iemand op Twitter anderen aanspoort om een stem uit te brengen op Fidan reageert ze met: 'Zoete wraak 😈.' Daarop laten andere gebruikers vervolgens weten dat ze ook hun stem op de presentatrice uitbrengen. 'Zojuist op haar gestemd en geretweet!' schrijft iemand. 'Natuurlijk stem ik op je! Je bent mijn held! En als iemand het verdient, ben jij het. Done! En ik hoop je snel terug te zien in een ander programma, of documentaire', antwoordt iemand anders.

Frits
Lees ook:
Frits Spits: 'Ontslag Renze en Fidan schandvlek publieke omroep'

Vanaf eind augustus nemen Sophie en Khalid om beurten het stokje over op het tijdslot van De Vooravond. Over het besluit vertelt Gert-Jan Hox, directeur content van BNNVARA, het volgende: "Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken." 

'Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex', is de reactie van Renze. 'Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen twee de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt, mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen.'