Entertainment

Woordvoerder Grand Prix Zandvoort: 'Geen feesten op camping'

19 augustus 2021 10:09 Aangepast: 19 augustus 2021 11:43
Gerard Joling Beeld © ANP

In de 'Official 538 Dutch Grand Prix Village', waar bezoekers van de Grand Prix begin september kunnen overnachten, zullen geen feesten plaatsvinden. Ook zullen er geen grote schermen hangen waarop de Formule 1 gekeken kan worden. En bezoekers moeten het hele weekend de 1,5 meterregel in acht nemen.

"Op de camping zullen mensen alleen slapen"

Dat benadrukt een woordvoerder van de Dutch Grand Prix donderdag in een reactie op de woede van de evenementensector over de Formule 1-camping in Zandvoort. Bezoekers van het Formule 1-weekend kunnen in de buurt van het circuit meerdere dagen kamperen in de 'Official 538 Dutch Grand Prix Village'. Eerder besloot het demissionaire kabinet dat alle meerdaagse festivals met slaapgelegenheid deze zomer moesten worden geschrapt.

Onder meer Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg is woest dat alle festivals niet door konden gaan omdat het meerdaagse evenementen met een camping waren en de Formule 1, inclusief camping, wel doorgaat. Eric suggereert dat prins Bernhard van Oranje, de mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, zijn invloed zou hebben aangewend om de Grand Prix-camping niet onder de strenge coronaregels van meerdaagse evenementen te laten vallen.

"Het initiële plan, pre-corona, was uiteraard om de camping een verrijking voor de bezoekers van ons evenement te laten zijn", aldus een woordvoerder van de Dutch Grand Prix. "Maar dat gaat allemaal niet door. Op de camping zullen mensen alleen slapen. En iedereen moet de coronarichtlijnen respecteren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Door Radio 538 al meer dan 30.000 kaarten voor Frédérique

Er wordt geen toezicht gehouden op het naleven van de 1,5 meter. De bv die over de camping gaat heeft een vergunning gekregen voor 4800 mensen. Een deel van de plekken is voor de crew van de Grand Prix. Er zijn op dit moment iets meer dan duizend plekken verkocht aan bezoekers van de Grand Prix. Bezoekers van de camping worden niet van tevoren gevraagd te testen voor toegang.

Radio 538 zelf wilde donderdag niet reageren op de boze reacties van de muziek- en evenementensector. De zender kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen vanwege het Oranjeconcert dat eind april met 10.000 mensen zou worden georganiseerd. Nadat hier veel onrust over ontstond besloot de gemeente Breda geen vergunning te verlenen aan het evenement.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hannelore Zwitserlood vertrekt bij Radio 538

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore