Entertainment

Grote woede over F1-camping: Talpa reageert niet

19 augustus 2021 08:52 Aangepast: 19 augustus 2021 09:27
Zandvoort Grand Prix Beeld © ANP

Talpa Network en Radio 538 geven geen reactie op de woede van de evenementensector over de 'Village' bij het Grand Prix-terrein in Zandvoort. Bezoekers van het Formule 1-weekend kunnen begIn september in de buurt van het circuit meerdere dagen kamperen in de 'Official 538 Dutch Grand Prix Village'. Eerder besloot het demissionaire kabinet dat alle meerdaagse festivals met slaapgelegenheid deze zomer moesten worden geschrapt.

"Alle communicatie verloopt via de Dutch Grand Prix"

De organisatie van de Grand Prix liet woensdag in een verklaring aan diverse media weten dat het 'een gewone camping' is waar geen feestjes zullen worden gegeven en waar de 1,5 meterregel zal worden gewaarborgd.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg ziet dit anders. Hij werd onlangs gedwongen voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn populaire festival af te gelasten vanwege het meerdaagse karakter. 'Het is niet uit te leggen waarom er wordt gemeten met twee maten', stelde hij in een reactie in AD. Eric suggereert dat prins Bernhard van Oranje, de mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, zijn invloed zou hebben aangewend om de Grand Prix-camping niet onder de strenge coronaregels van meerdaagse evenementen te laten vallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Door Radio 538 al meer dan 30.000 kaarten voor Frédérique

Radio 538, die de Grand Prix-camping sponsort en haar naam eraan verbonden heeft, laat donderdag weten geen reactie te willen geven op de woede van de evenementensector. 'Alle communicatie verloopt via de Dutch Grand Prix', laat een woordvoerder weten. 'Wij gaan hier niets over zeggen.' Hij wil niet zeggen of Radio 538 en Talpa evenementen gaan organiseren op de camping.

538 kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen vanwege het Oranjeconcert dat eind april met 10.000 mensen zou worden georganiseerd. Nadat hier veel onrust over ontstond besloot de gemeente Breda geen vergunning te verlenen aan het evenement.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hannelore Zwitserlood vertrekt bij Radio 538

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore