Entertainment

John van den Heuvel over dood Peter R.: 'Gitzwarte zomer'

18 augustus 2021 10:46 Aangepast: 18 augustus 2021 11:21
Beeld © ANP

John van den Heuvel (58) heeft het nog steeds zwaar met de dood van zijn collega Peter R. de Vries vorige maand. De misdaadverslaggever heeft de afgelopen maand afstand genomen om bij te komen van het nieuws. "Ik heb bewust even een tijdje de luwte opgezocht, omdat ik helemaal kapot was van wat er was gebeurd. En nog eigenlijk", vertelde John woensdag in de '538 Ochtendshow'.

"Het was een gitzwarte zomer

Peter R. overleed op 15 juli op 64-jarige leeftijd nadat hij in de week daarvoor in het centrum van Amsterdam werd neergeschoten. John heeft zelf strenge beveiliging omdat hij al jaren wordt bedreigd. Daardoor vond de misdaadverslaggever zijn werk al een tijdje al minder leuk, maar dat gevoel werd vergroot door de dood van Peter R. "Wat afschuwelijk is en ontzettend verdrietig en het heeft me diep geraakt. Ik heb geprobeerd me te herpakken en ik ga nu de draad weer oppakken, maar het was een gitzwarte zomer."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

John van den Heuvel eert collega Peter R. de Vries

Kort na het overlijden van zijn collega vroeg John zich af of hij wel moest doorgaan met zijn werk, maar stoppen gaat hij toch niet. "Daarna realiseer je je toch wel - en dat bespreek je dan met mensen die dicht om je heen staan ook natuurlijk - als je nu het bijltje erbij neergooit dan is eigenlijk alles voor niets geweest, en hebben ze ook nog eens hun zin. Die lol gun ik ze niet. We gaan, ik wil niet zeggen vrolijk door, we gaan wel door."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore