Ga naar de inhoud
Entertainment

Rechtbank verder met zaken Nikkie de Jager en René van der Gijp

Beeld © ANP

De rechtbank in Rotterdam gaat woensdag verder met de zaken van de gewapende overval op YouTuber Nikkie de Jager (27) en de mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp (60).

Justitie verdenkt een groep van zeven verdachten van het vormen van een criminele organisatie. Die organisatie hield zich volgens het OM in 2020 gedurende het hele jaar bezig met het plegen van misdrijven, zoals diefstallen, afpersing met geweld en woningovervallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden. Drie van de zeven verdachten zitten nog vast.

Songfestivalpresentatrice Nikkie de Jager, op YouTube bekend als Nikkie Tutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde overvallen in hun eigen huis. Vier overvallers hielden hen onder schot. De buit van de overval bestond onder meer uit een grote hoeveelheid kostbare sieraden en een tas van het merk Louis Vuitton.

Overvallers
lees ook:
Overvallers Nikkie vormen mogelijk criminele organisatie

René van der Gijp werd in de late avond van 27 april vorig jaar door drie gemaskerde mannen belaagd toen hij na een uitzending van Veronica Inside thuiskwam. Ze sloegen met slaghamers op zijn auto maar vluchtten uiteindelijk zonder buit. René, die vermoedt dat de daders uit waren op zijn Rolex-horloge, dankt dit aan zijn auto met gepantserde ramen.

De zaken worden woensdag nog niet inhoudelijk behandeld. Het is een zogeheten regiezitting, waarbij verdachten en hun advocaten de gelegenheid krijgen onderzoekswensen naar voren te brengen.

10.000
lees ook:
10.000 euro voor gouden tip zaken De Jager en Van der Gijp