Entertainment

Johnny Depp mag door met smaadzaak tegen ex Amber in VS

18 augustus 2021 02:21 Aangepast: 18 augustus 2021 08:21
Beeld © ANP

De rechtszaak van Johnny Depp (58) tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (35) mag doorgaan. Een rechter in Virginia gaf de acteur daar toestemming voor na bezwaren van zijn ex, die vond dat de zaak was afgedaan omdat Depp al een soortgelijke rechtszaak in Engeland heeft verloren.

Johnny en Amber scheidden in 2016. De actrice beschuldigt hem sinds die tijd van huiselijk geweld. De Pirates of the Caribbean-ster klaagde eerder Britse tabloid The Sun aan omdat die krant over de aantijgingen schreef en hem daar een 'wife beater' noemde. De rechter oordeelde dat er geen sprake van smaad, omdat hij twaalf van de veertien beschuldigingen bewezen achtte.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Johnny Depp geboycot door Hollywood: 'Ik vecht door'

De zaak in de VS draait om een ingezonden stuk dat Amber schreef in de Washington Post, waarin ze zonder Johnny bij naam te noemen uitweidt over haar ervaring met een gewelddadige relatie. Depp eist een schadevergoeding van 50 miljoen. Amber heeft ook een rechtszaak tegen hem lopen.

De rechter in Virginia wees het bezwaar van Heard af, omdat de Britse wetgeving anders in elkaar steekt dan de Amerikaanse, en omdat de zaken niet over dezelfde gepubliceerde artikelen gaan.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Johnny Depp wordt gesteund met oeuvreprijs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore