Entertainment

Nachtmerrie voor Frank Jansen: bosbranden vernielen Franse woning

17 augustus 2021 21:45 Aangepast: 18 augustus 2021 08:15
Frank Jansen Beeld © William Rutten

Een ware nachtmerrie voor interieurstylist Frank Jansen (75): de bosbranden in het zuiden van Frankrijk hebben een onlangs verbouwde dienstwoning op zijn erf compleet in de as gelegd. Dat laat de presentator weten aan 'De Telegraaf'.

"Ik wist niet wat ik hoorde toen ik maandagavond werd gebeld"

Frank, die al een behoorlijk turbulent jaar achter de rug heeft, laat aan de krant het volgende weten: "Ik wist niet wat ik hoorde toen ik maandagavond tegen middernacht door mijn Franse hulp werd gebeld met het bericht dat zijn vrouw en hij halsoverkop hun bezittingen bij elkaar hebben moeten rapen en in allerijl zijn vertrokken. Ze dreigden slachtoffer te worden van de branden die Saint-Tropez momenteel teisteren."

De presentator laat weten dat zijn Franse hulp en zijn vrouw in een onlangs verbouwd tuinhuis op het erf van Frank wonen. De dienstwoning, waar zijn hulp woonachtig was, is helemaal verwoest: "Ze hebben niets kunnen meenemen en zijn alles kwijt. De inboedel, hun kleding en zelfs hun paspoorten. Als ik het goed heb begrepen, waren de branden aan het einde van de middag ontstaan. Door de enorme droogte en de keiharde wind hadden de vlammen zó snel om zich heen gegrepen, dat ze van de politie geen minuut langer mochten blijven." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank en Rogier keren voorlopig niet terug met programma op RTL

De voormalig Paleis voor een Prikkie-presentator is ontzettend verdrietig en in shock door het verdrietige nieuws. "Niet alleen de dienstwoning, maar ook de andere gebouwen op het terrein bij het huis zijn tot de grond toe afgebrand. Het zwembad is één grote modderpoel. De buurman heeft nog geprobeerd om met het water uit mijn zwembad de vuurzee, die zijn huis in vlam zette, te blussen. Maar het mocht niet baten."

Als 'geluk bij een ongeluk' is zijn eigen huis gespaard gebleven: "Mijn huis, dat op het eerste oog nog redelijk intact lijkt, staat in een onmetelijk zwartgeblakerde woestijn. Bomen, struiken, alles is in vlammen opgegaan. Het moet daar op de hel lijken." Frank is dan ook na het belletje van zijn buurman in huilen uitgebarsten. Nu de emoties ietwat zijn ingedaald, is hij vooral opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Zodra de presentator zeker weet dat het veilig is om te gaan, en dat hij er ook daadwerkelijk iets kan doen, vertrekt hij naar Zuid-Frankrijk. 

Over het afhandelen van de schade maakt hij zich nog geen grote zorgen: "Ik denk dat ik goed ben verzekerd. Een paar jaar geleden heb ik de polis laten vernieuwen en voor zover ik me kan herinneren, is er toen ook geregeld dat schade door een natuurramp is gedekt. Het is allemaal nog te vers om mij daar nu al mee bezig te houden. Ik moet eerst nog even over de shock heen", aldus Frank aan De Telegraaf

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank zonder Rogier dit najaar terug op de buis

Frank en zijn ex-man Rogier kwamen eind vorig jaar nog veelvuldig in het nieuws vanwege hun relatieproblemen. Eind 2020 maakten Frank en Rogier bekend definitief uit elkaar te gaan. RTL Boulevard sprak de ex-geliefden toen, waarbij de emoties hoog opliepen. Dat is te zien in onderstaand fragment.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank en Rogier praten niet meer over relatiebreuk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore