Ga naar de inhoud
Entertainment

Jochem Myjer blij dat 'beetje gevaarlijke' Louis van Gaal weer terug is

Beeld © ANP

Cabaretier Jochem Myjer (44) ziet de toekomst van het Nederlands voetbalelftal met vertrouwen tegemoet met Louis van Gaal (70) als bondscoach. Op Facebook laat hij weten genoten te hebben van de persconferentie. 'Ik had hem gemist', schrijft Jochem.

"TV is meestal pas echt leuk als het onvoorspelbaar en gevaarlijk wordt"

De persconferentie van Louis van Gaal is er volgens Jochem Myjer 'eentje om helemaal terug te kijken'. De cabaretier noemt de bondscoach wel 'een beetje gevaarlijk en uiteraard onvoorspelbaar', maar 'dat maakt het zo leuk om naar te kijken'.

Jochem
Lees ook:
Jochem Myjer deelt 'na lang twijfelen' onsmakelijke kampeer-ervaring

Verder schrijft Jochem dat hij moest denken aan Peter R. de Vries. Hij mist hem nu op televisie, terwijl hij daarvoor vond dat de misdaadverslaggever teveel zijn zegje mocht doen. 'Peter had overal schijt aan. Gewoon zeggen wat je wilt zeggen. Ook al gaat het tegen iedereen in', laat hij zijn volgers weten. 'Ik heb me er heel eerlijk ook regelmatig aan geërgerd en tegelijkertijd zette ik mijn tv er juist voor aan. TV is meestal pas echt leuk als het onvoorspelbaar en gevaarlijk wordt.'

Verdachten
Lees ook:
Verdachten moord Peter R. de Vries 18 oktober voor de rechter

'Je hebt mensen nodig die tegen de stroom ingaan. Die prikkelen. Waar je je aan kan ergeren en waar je het gruwelijk mee oneens kan zijn', gaat Jochem verder. Hij noemt Johan Derksen, Freek de Jonge, Jort Kelder, Marianne Zwagerman en Caroline van der Plas als voorbeeld. Louis van Gaal hoort daar ook bij. Het zijn volgens hem mensen die tv-programma's kleur geven.