Ga naar de inhoud
Entertainment

Mocro Maffia-acteur Walid Benmbarek nog altijd smoorverliefd

Walid Benmbarek en Mouna Laroussi Beeld © ANP

Walid Benmbarek (41) en Mouna Laroussi (40) leren elkaar in 2007 kennen als ze een casting hebben voor hetzelfde theaterstuk. Hij is meteen van haar onder de indruk, terwijl Mouna zich vooral bezighoud met haar auditie. "Ik dacht: wat een mooie vrouw, ik moet wel even de gelegenheid grijpen om iets samen met haar te doen", vertelt de acteur in een uitgebreid interview met tijdschrift 'Elegance'.

"Ik geloof dat we na twee, drie dagen al helemaal in de wolken waren"

Hun eerste kennismaking is meteen een pittige. Het acteurskoppel moet namelijk een scène improviseren en het spel wordt steeds heftiger. "Zij leunde zo dat ze omhoogkwam met haar voeten", weet Walid nog. "Voor de rest leek het net of ik haar echt aan het wurgen was." Mouna, die al die tijd gefocust is op haar auditie, vertelt dat toen hij haar optilde er een soort vlam naar boven kwam. 

Die vlam wakkert alleen nog maar meer aan als ze alle twee de rol krijgen en voor een aantal weken naar Marokko vertrekken. "Eigenlijk waren we dag in, dag uit met elkaar. Het was lekker weer, we hadden die enorme klik… Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig om iets te ontwikkelen. Ik geloof dat we na twee, drie dagen al helemaal in de wolken waren. Daarna volgde een fantastische tijd in Marokko waarin we stapelverliefd op elkaar werden", aldus de Luizenmoeder-acteur.

Ilse
Lees ook:
Ilse Warringa mist filmpremière Luizenmoeder door corona

Hoewel hun liefdesverhaal er net eentje is uit een film, is hun trouwdag tien jaar geleden iets minder sprookjesachtig. Het is dan net crisis en het bouwbedrijf van Walid heeft het lastig waardoor het koppel besluit in plaats van groots te trouwen, samen een huis te kopen. Al heeft Mouna achteraf wel spijt, vertelt hij: "Elke keer als we een film kijken met een mooi huwelijksfeest erin zegt ze: Ik had daar nooit mee moeten instemmen."

Het bedrijf bloeit weer op wanneer de coronacrisis zich aandient. "Waar collega-acteurs thuis kwamen te zitten, was het bij mij in de bouw juist megadruk tijdens de coronacrisis", legt Walid uit. "Mouna was degene van ons twee die het vooral zwaar had, want het theater stopte en zij moest ook nog de kinderen opvangen." Mouna vult aan: "Onze kinderen hebben het erg goed gedaan, daar ben ik trots op, maar voor mij persoonlijk was het een vreselijk jaar."

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe film Johan Nijenhuis brengt New York naar Nederland

Inmiddels is het koppel in november alweer tien jaar getrouwd en zijn ze samen binnenkort te zien in de nieuwe Johan Nijenhuis-film Marokkaanse bruiloft. "Voor het eerst hebben we echt samen een scène mogen spelen op een filmset, dat was heel bijzonder", vertelt het koppel. "Mouna was eerder mijn vrouw in Infiltrant, maar toen had ze geen tekst. Ook zitten we allebei in Mocro Maffia, maar daarin zaten geen scènes samen."

Opvolger romcom Toscaanse Bruiloft is hier: Marokkaanse Bruiloft

02:12
Aan
Lees ook:
Aan deze eis moet de kleding van Tatta in Mocro Maffia voldoen

"Een van de sterke punten in onze relatie, is dat we elkaar de ruimte geven om onszelf te ontwikkelen en de dingen te doen die we leuk vinden. Ze zeggen wel eens: Achter elke succesvolle man staat een heel sterke vrouw. En dat is zij sowieso. Mouna ontzorgt mij, door haar kan ik excelleren in mijn werk. En op het moment dat zij een leuk project heeft, plannen we het thuis zo dat zij dit ook kan doen", legt Walid uit. "Die balans is heel goed bij ons. Ik zeg altijd: Als zij gelukkig is, ben ik gelukkig. Zij is voor mij de basis, als ik thuiskom en mijn vrouw lacht naar me, dan kan mijn dag niet meer stuk."

Mouna is het volledig met hem eens: "We mogen dan misschien in het begin van onze relatie obstakels hebben gehad, we zijn nu sterker dan ooit!"