Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruinerwold-zoon Israel werkt samen met Britt Dekker aan film

Israel van Dorsten Beeld © Instagram @israel.v.dorsten

Het Drentse dorp Ruinerwold wordt wereldnieuws als een verborgen boerderij wordt ontdekt waar jarenlang een familie in het geheim en ongeregistreerd leefde. Het is zoon Israel van Dorsten (27) die in oktober 2019 de zaak aan het rollen brengt als hij besluit het gezin de rug toe te keren. Sindsdien is hij druk bezig zijn eigen leven op te bouwen en is begonnen aan een filmopleiding, wat hem een bijzondere stage opleverde.

"Ik ben blij dat ik die kans krijg"

Israel werkt namelijk samen met Britt Dekker aan de paardenfilm Silverstar. “We moesten een snuffelstage gaan doen, dus ik ben een beetje gaan zoeken”, vertelt hij. Gedurende zijn zoektocht kreeg hij hulp van goede vriend Ties, die ook zijn veelbesproken documentaire De kinderen van Ruinerwold filmde, waarin Israel samen met zijn broers en zus hun verhaal doen.

"Toen hij aan het filmen was had hij het al over deze film. Ik was toen al meer dan een half jaar met de opleiding bezig en zo ben ik erbij gekomen. Ja ik ben blij dat ik die kans krijg."

OM
Lees ook:
OM stopt vervolging vader Ruinerwold voor zedenmisdrijf

Vader Gerrit Jan van D. werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op een afgelegen boerderij, zijn kinderen heeft mishandeld en een aantal van hen seksueel heeft misbruikt.

Van D. liep in 2016 ernstige en blijvende hersenschade op door een beroerte. De rechtbank in Assen bepaalde in maart dat zijn strafvervolging moest worden beëindigd vanwege zijn slechte gezondheid. Hij kwam daardoor op vrije voeten, maar inmiddels is hij voor zes maanden gedwongen opgenomen in een zorginstelling.

Ruinerwold-vader
Lees ook:
Ruinerwold-vader tijdelijk verbannen uit eigen woning door burgemeester

Ook de dochter van Wendy van Dijk is te zien in de film. Een droom die uitkomt, zo vertelt ze in onderstaande video.

Dochter Wendy en Erland speelt in paardenfilm van Britt Dekker

01:58