Ga naar de inhoud
Entertainment

De Slimste Mens-kandidaat Rikkert maakt tongen los met outfit

Beeld © NPO2

In 'De Slimste Mens' was Rikkert van Huisstede maandag de uitdager. De theatermaker, die het begrip 'man' wil verrijken, nam plaats in één van de drie stoelen. Op social media ging het vooral om de outfit die Rikkert droeg: een jurk.

"Want iemand zou zich maar comfortabel willen voelen en zichzelf zijn"

In de aflevering zelf legt Rikkert uit waarom hij een jurk draagt, wat hij overigens wel vaker doet (en nog kortere ook). "Het is denk ik een beetje, in een theateropleiding mag jezelf experimenteren met wie je bent en hoe je er uit wil zien. Ik doe dat niet alleen binnen, maar ook buiten en dat heeft eigenlijk heel leuk uitgepakt. Mensen zwaaien ook naar mij. Dat is erg leuk."

Marc-Marie
lees ook:
Marc-Marie baalt van Slimste Mens: 'Delen van mij eruit geknipt'

Toen vanochtend werd aangekondigd dat Rikkert meedoet aan het programma, was te zien dat hij een jurk draagt in de aflevering. Dat leverde direct veel reacties op, op het Instagram-kanaal van De Slimste Mens. Hoewel een aantal mensen negatief reageerde, waren er ook een hoop positieve reacties te lezen. 'Oneindig veel hartjes voor Rikkert!' schreef iemand. Een ander vroeg zich af 'waarom mensen in 2021 nog op hun teentjes getrapt zijn als iemand een jurk draagt'. Weer een ander benadrukte vooral dat mensen elkaar vooral met rust moeten laten. 'Want iemand zou zich maar comfortabel willen voelen en zichzelf zijn. Laat mensen lekker dragen wat ze willen!' 

Ellen
lees ook:
Ellen ten Damme blikt in De Slimste Mens terug op kus met Mark Rutte

Wie een zure nasmaak overhield aan haar deelname aan De Slimste Mens, is BBB-politica Caroline van der Plas. Ze vond het erg jammer dat een uitspraak van haar de aflevering niet heeft gehaald. In de video hieronder zie je waar dat precies over ging.

Om deze reden baalt Caroline (een beetje) van De Slimste Mens

05:14

De Slimste Mens zie je iedere werkdag om 20:40 uur op NPO2.