Entertainment

Johnny de Mol liefdevol over band met John: 'Noem hem weer papa'

21 augustus 2021 12:17
John en Johnny de Mol Beeld © ANP

Johnny de Mol (42) groeit op als zoon van Willeke Alberti (76) en mediatycoon John de Mol (66) waardoor hij, zoals 'ie zelf zegt, met 4-0 voorstaat in het leven. Toch klopt het beeld dat veel mensen van zijn vader hebben helemaal niet, zo vertelt de presentator in het tijdschrift van zijn 'tante' Linda. "Wij weten thuis hoe hij in elkaar zit, dat hij juist een hele warme man is."

"Iedereen die de mogelijkheid heeft iets goeds te doen voor een ander en dat nalaat, is een ongelofelijke lul"

Johnny vertelt in het blad dat zijn vader ontzettend veel bijgedragen heeft aan allerlei onderzoeken in de medische wereld en projecten voor kinderen. Hij heeft volgens zijn zoon alleen één regel: laat me nergens lezen dat ik geholpen heb, want dan haak ik direct af. "Daarin verschilt hij van anderen", aldus de presentator.

Volgens de programmamaker is het in de familie De Mol meer dan logisch om iets voor de maatschappij te doen en er vervolgens niet mee te koop te lopen. Johnny: "Omdat ik een witte heteroman ben, sta ik met 3-0 voor, en vanwege mijn achtergrond is dat eigenlijk wel 4-0. Dan vind ik dat je verplicht bent iets met die voorsprong te doen. Iedereen die de mogelijkheid heeft iets goeds te doen voor een ander en dat nalaat, is een ongelofelijke lul." En dat heeft niets met geld of materiële dingen te maken, maar met tijd en aandacht. Zo kan volgens Johnny een luisterend oor al een wereld van verschil maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Voice van John de Mol wederom genomineerd voor Emmy

Hoewel de presentator nu een goede band heeft met zijn vader, is dat niet altijd zo geweest. Al voor zijn eerste verjaardag gingen zijn ouders uit elkaar en vertrok Johnny met zijn moeder en haar nieuwe vriend Sören naar Duitsland. "Hij had niet voor mij kunnen zorgen in zijn eentje, dus het was een goede beslissing, maar wel de allermoeilijkste van zijn leven", vertelt hij over die periode. "Ik weet nu dat hij daarvan heel lang heel veel verdriet heeft gehad. Dat is ook de reden dat hij daarna nooit meer kinderen heeft gewild. Waarom denk je dat hij zo hard is gaan werken?" 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johnny de Mol start volgende maand met dagelijkse talkshow

Toen Sören en Willeke uit elkaar gingen, en Johnny weer vaker bij hem kwam, zijn ze het als het ware gaan 'inhalen'. Johnny: "Nu zijn John en Willeke een geweldige opa en oma voor mijn kinderen. Mooi toch? Ik noem hem ook weer papa, ik drop onze kinderen net zo lief bij Willeke als bij John. Ik merk ook dat ik heel veel van hem houd."

Het hele interview is te lezen in de nieuwe LINDA..

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Naakte Linda de Mol krijgt onverwacht bezoek van Tom Waes

Ook nichtje Noa werkt inmiddels in de media, maar twijfelt nog over een leven in de spotlights. Zo vertelt ze in onderstaande video:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore