Entertainment

Overstroming huis laatste druppel voor Brian May: weg uit Londen

15 augustus 2021 15:00 Aangepast: 15 augustus 2021 16:00
Brian May en Anita Dobson Beeld © ANP

Brian May (74) en zijn vrouw Anita Dobson (72) willen verhuizen uit Londen. De twee kwamen tot die conclusie nadat de kelder van hun huis vorige maand overstroomde door rioolwater. In gesprek met 'The Mirror' vertelt de gitarist dat hij al langer nadacht over een vertrek en dat de overstroming hen het laatste zetje gaf bij de beslissing om te verkassen uit de Britse hoofdstad.

"We hebben veel liefde en zorg in de bouw van het huis gestopt, maar de omgeving was al een tijdje verschrikkelijk"

"Het grappige is dat we al een tijdje haatten waar we woonden", vertelt Brian. "We hebben veel liefde en zorg in de bouw van het huis gestopt, maar de omgeving was al een tijdje verschrikkelijk. Ze zijn al acht jaar lang kelders aan het bouwen in de buurt met continu herrie, verkeer, stof, vervuiling en onbeleefdheid als gevolg. Londen is bruut. Die overstroming was de katalysator, we gaan weg. We moeten gewoon weg."

Door de overstroming en het constante kabaal in de buurt verloren Brian en zijn vrouw hun woongenot. "Het is zeer onprettig dat we nooit meer hetzelfde zullen denken over dat huis. We kunnen niet meer terug naar hoe het was. Voor ons is het tijd om te stoppen en dat vind ik nu oké."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Queen-gitarist Brian May: 'Anti-vaxxers zijn stapelgek'

De Queen-gitarist verloor door de overstroming veel oude fotoalbums en plakboeken uit zijn kindertijd. Naar eigen zeggen sliep hij vier dagen lang niet omdat hij de kiekjes en andere memorabilia probeerde te redden van het water. Helaas had hij er geen online back-up van gemaakt, dus daarom besluit hij met een tip. "Zorg dat je je foto's inscant."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Queen-tour zou sowieso gecanceld zijn om Brian May'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore